afro-american condamnat la 100 de ani pentru un presupus viol - a fost eliberat după 44 de ani
Sursa Foto - Pixabay

Afro-american condamnat la 100 de ani pentru un presupus viol. A fost eliberat după 44 de ani.

Bărbatul, acum în vârstă de 69 de ani a fost condamnat la 100 de ani de închisoare de către un juriu alb pentru tentativă de agresiune sexuală asupra unor gemeni de 14 ani.

Un afro-american în vârstă de 69 de ani a fost eliberat după ce a executat 44 de ani de închisoare pentru o sentinţă de viol pe care judecătorul a anulat-o acum, deoarece inculpatului nu i s-a garantat un proces echitabil.

În 1977, Vincent Simmons a fost condamnat de un juriu în totalitate alb din Louisiana la 100 de ani de închisoare pentru tentativa de agresiune sexuală a două fete albe, gemene de 14 ani.

Bărbatul încercase deja de 16 ori să obţină rejudecare, dar a reuşit să o obţină doar după o anchetă CBS a stabilit că o serie de probe nu au fost predate apărării.

Printre acestea s-a numărat şi mărturia crucială a unui medic care a susţinut că nu există semne de violenţă sexuală împotriva fetelor. Sau prima mărturie a celor două fete, care au spus că nu pot spune cine le-a atacat, pentru că „toţi negrii se aseamănă”. Pe baza acestor elemente, judecătorul Bill Bennett a ordonat eliberarea lui Simmons din Penitenciarul de Stat din Angola şi a dispus rejudecarea.

„Dumnezeu a păstrat vie speranţa în mine, Dumnezeu mi-a dat asta”, a spus el unei televiziuni locale care l-a aşteptat la ieşirea din penitenciar.

sursa – Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu