sancțiunea primită de medicul cardiolog care a jignit fiica unui pacient - comisia de etică a fost blândă
FOTO: Dr Fiat Emilia Sorina - Cabinet Medical Cardiologie Sibiu / Facebook

Medicul cardiolog Sorina Fiat a intrat în atenția tuturor după ce a fost făcută publică o conversație telefonică între ea și fiica unui fost pacient, iar medicul o numește pe aceasta de mai multe ori ”nesimțită ordinară”. Consiliul de Etică al Spitalului Județean Sibiu s-a întrunit săptămâna trecută pentru a da un verdict în acest caz. Iar sancțiunea aplicată este cea mai ușoară dintre toate.

Medicul Sorina Fiat a fost înregistrat de fiica unui fost pacient în timpul unei conversații telefonice, când a fost iritată de insistențele sibiencei, iar într-un final a jignit-o.

ACULTĂ AICI PRIMA ÎNREGISTRARE CU MEDICUL CARDIOLOG 

A doua zi a apărut o nouă înregistrare, în care se aude a doua parte a discuției dintre medic și aparținător. Fiica pacientului îi reproșează în continuare medicului Sorina Fiat că nu l-a trimis pe tatăl său la toate analizele posibile.

ASCULTĂ AICI PARTEA A DOUA   A ÎNREGISTRĂRII unde se vorbește despre analiza RMN

Înregistrările au ajuns în spațiul public, iar ca urmare a acestui fapt Comisia de Etică a Spitalului Județean Sibiu s-a întrunit pentru a lua o decizie. S-a ajuns la o concluzie, iar sancțiunea dată medicului este dintre cele mai blânde:

VEZI AICI DECLARAȚIA EXCLUSIVĂ A AVOCATULUI MEDICULUI SORINA FIAT 

”În urma cercetării disciplinare a medicului SCJU Sibiu implicat într-o conversație cu un aparținător, difuzată în spațiul public pe o rețea de socializare, Comisia de Etică, Deontologie Medicală și Disciplină a spitalului a analizat toate aspectele cazului și a propus sancționarea salariatei cu avertisment scris, urmare a încălcării prevederilor regulamentul Intern cu privire la obligativitatea respectării comportamentul etic față de pacienți, aparținători și celelalte persoane cu care colaborează. Propunerea a fost fundamentată pe faptul că reacția medicului nu este una adecvată și afectează imaginea SCJU Sibiu și a personalului medical.
În formularea propunerii s-a ținut cont de conduita anterioară a salariatei care în ultimele 12 luni, nu a mai fost sancționată pentru vreo abatere disciplinară și de proporționalitatea sancțiunii la fapta săvârșită.
Pe baza propunerii comisiei, managerul SCJU Sibiu a dispus sancționarea cu avertisment scris.”, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu