încă o lovitură pentru locuitorii de pe podului care nu pot ajunge la terenurile lor - ”primăria ne îndeamnă la judecată cu scandia”

Drumurile care duc la terenurile agricole de pe strada Podului se încurcă mai ceva ca ițele. Proprietarii acestora nu mai pot ajunge la ele pentru că drumul pe care îl foloseau se află pe terenul proprietate a  Scandia pe care se va construi o hală. Altă cale de acces către terenuri nu există faptic, ci doar în actele pe care le invocă Primăria Sibiu. Mai mult, aceasta oferă o soluție proprietarilor: să dea fabrica în judecată.

Problema drumului de acces către terenurile sibienilor de pe strada Podului a apărut atunci când PUZ-ul viitoarei hale a Scandia a fost pus în dezbatere publică. Proprietarii terenurilor foloseau până acum un drum care trecerea pe terenul Scandia, dar care va fi evident închis, odată cu începerea construcției.

Sibienii au făcut petiții peste petiții către Primărie pentru a le indica un drum de acces către terenurile lor. Inclusiv într-un răspuns trimis către Ora de Sibiu, se indicau niște drumuri prin pădure. Oamenii spun că acele drumuri nu există decât în acte. În realitate sunt impracticabile și nici nu sunt legate cu vreun drum public.

VEZI AICI RĂSPUNSUL DAT DE PRIMĂRIE ȘI CE SPUN OAMENII

În același timp, Primăria Sibiu le-a trimis un răspuns petiționarilor prin care practic îi invită să dea Scandia în judecată pentru a le ceda câțiva metri din teren pentru a-l putea transforma în drum se servitute.

încă o lovitură pentru locuitorii de pe podului care nu pot ajunge la terenurile lor - ”primăria ne îndeamnă la judecată cu scandia”

”Am luat legătura cu un avocat și am stabilit că vom încerca ă discutăm cu cei de la Scandia, să încercăm o mediere. Sperăm să găsim înțelegere în acest sens, pentru că doi metri lățime din teren nu este atât de mult din hectarele pe care le dețin ei. Dacă nu reușim să ne înțelegem așa, probabil că îi vom chema în judecată, pentru că altă soluție nu există. Problema este că în hărțile pe care le-am primit și conform împroprietăririi cu acele terenuri, a existat un drum care să ducă la ele, dar se afla pe terenul pe care Scandia deja a construit. Cum s-a construit acolo, nu știu…iar acum noi nu mai avem pe unde ajunge la terenuri. Trebuie găsită o cale de mijloc”, spune unul dintre proprietari.

Ultima oră

Comentariul meu