Nicio scuză pentru proprietarii de câini din Sibiu - Au mai fost amplasate 40 de coșuri de gunoi pentru dejecții

Primăria Sibiu a început instalarea coșurilor de gunoi pentru dejecțiile animalelor de companie încă din anul 2017. Anul trecut, în luna septembrie, consiliul local a votat și valoarea amenzilor ce pot fi date proprietarilor care nu adună mizeria după animalele scoase la plimbare. Acum sibienii nu mai au nicio scuză, pentru că pe lângă cele 45 de coșuri au fost instalate altele 40.

În ședința din luna septembrie a anului trecut consilierii locali au votat cuantumul amenzilor ce se pot da sibienilor care nu adună mizeria lăsată de animalele de companie pe străzile orașului. Sibienii s-au revoltat atunci, pentru că multe dintre coșurile de gunoi destinate pentru astfel de scopuri erau distruse. Ora de Sibiu a semnalat atunci acest lucru VEZI AICI FOTOGRAFII ȘI DECLARAȚIILE SIBIENILOR 

Nicio scuză pentru proprietarii de câini din Sibiu - Au mai fost amplasate 40 de coșuri de gunoi pentru dejecții

După cinci luni de la acel moment, Primăria Sibiu anunță faptul că patru dintre coșurile de gunoi distruse au fost înlocuite, iar altele 40 noi au fost instalate. Astfel, în tot Sibiul acum sunt 85 de coșuri de gunoi pentru dejecțiile animalelor de companie.

Cele 40 de coșuri au fost montate în zona centrală, în cartierele Ștrand, Hipodrom, Valea Aurie, Turnișor, Terezian, Vasile Aaron, Tineretului, Trei Stejari și Piața Cluj. Locațiile în care au fost amplasate sunt preferate de stăpânii animalelor de companie pentru plimbări.

Dacă ați uitat să luați o pungă de acasă, pe suportul coșurilor veți găsi și pungi pentru strângerea dejecțiilor. Alimentarea cu pungi a acestor coșuri de gunoi se va face în funcție de necesitate.

Nicio scuză pentru proprietarii de câini din Sibiu - Au mai fost amplasate 40 de coșuri de gunoi pentru dejecții

De ce este important să strângeți aceste dejecții?

• Pentru că, în primul rând, este o datorie civică. Iar amenzile, în caz contrar, sunt între 200 și 300 de lei.
• Excrementele câinilor rămase în spațiul public afectează sănătatea, din acestea putându-se transmite la om și la alte animale bacterii, paraziți sau viruși precum Giardia, Salmonella, E. coli sau viermi intestinali, copiii fiind cei mai expuși. Din acest motiv, este și interzis accesul cu câini în locurile de joacă.
• De asemenea, excrementele sunt poluante pentru mediu, nu sunt fertilizante pentru sol, și se descompun de abia după un an, substanțele nocive infiltrându-se în sol.

 

Ultima oră