bărbat beat și fără permis, urmărit de poliție pe străzile din slimnic
foto: arhivă

Un bărbat din Slimnic a ieșit la plimbare cu mașina prin localitate. Oamenii legii care patrulau în zonă l-au observat și i-au cerut să oprească pentru un control de rutină. Sibianul însă și-a continuat drumul și a încercat să scape de polițiști. La ieșirea dinspre Ruși, autoturismul pe care îl conducea a fost blocat. Se pare că individul era beat și nu avea nici permis de conducere.

„La data de 14 februarie a.c., în jurul orei 01,30, pe raza localității Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus pe strada Lungă. Bărbatul nu a oprit, polițiștii pornind în urmărire pe mai multe străzi din localitate și, ulterior, pe DN 14, unde, la ieșirea din Slimnic spre Ruși, s-a reușit blocarea și oprirea autoturismului în cauză”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

La volanul mașinii a fost identificat un localnic în vârstă de 42 de ani, în urma verificărilor efectuate de către polițiști constatându-se că șoferul nu ar deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, rezultatul testării alcoolscopice a bărbatului a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nici autoturismul utilizat nu îndeplinea toate cerințele legale, acesta fiind neînmatriculat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Ultima oră

Comentariul meu