iohannis: "nu dorim să atacăm pe nimeni, dorim să garantăm securitatea cetățenilor noștri"

Este evident că NATO este o alianță defensivă, pur defensivă, spune Klaus Iohannis: „Nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim să invadăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre și securitatea cetățenilor noștri”.

„Este evident că NATO este o alianță defensivă, pur defensivă. Nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim să invadăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre și securitatea cetățenilor noștri. Iar dacă vorbim despre instalația de la Deveselu, este o instalație pur defensivă. Nu poate fi folosită pentru a ataca pe nimeni”, spune Klaus Iohannis, în prezența secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

El afirmă că „această retorică pe care o auzim din când în când este una falsă”.

„Instalația de la Deveselu face parte dintr-un cadru mai larg al NATO, în cadrul defensiv de rachete defensive și în acest sens nu avem ce să ascundem sau să ne ferim să spunem acest lucru încă o dată România”, adaugă șeful statului.

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a criticat miercuri suplimentarea trupelor NATO în zona Mării Negre și a spus că planurile Statelor Unite și Franței de a trimite militari în România contribuie la amplificarea tensiunilor.

Diplomatul a mai precizat că Rusia nu este interesată să viziteze scutul de la Deveselu, pentru a se convinge că este pur defensiv. El a declarat că Moscova ar prefera garanții scrise din partea NATO și a Statelor Unite în acest sens.

iohannis: "nu dorim să atacăm pe nimeni, dorim să garantăm securitatea cetățenilor noștri" iohannis: "nu dorim să atacăm pe nimeni, dorim să garantăm securitatea cetățenilor noștri" iohannis: "nu dorim să atacăm pe nimeni, dorim să garantăm securitatea cetățenilor noștri" iohannis: "nu dorim să atacăm pe nimeni, dorim să garantăm securitatea cetățenilor noștri" iohannis: "nu dorim să atacăm pe nimeni, dorim să garantăm securitatea cetățenilor noștri"

Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Ultima oră

Comentariul meu