video s-a aprobat bugetul local al sibiului pe 2022. usr s-a plâns de două chestiuni – fodor a lipsit de la ședință

Bugetul local al municipiului Sibiu a fost aprobat joi, 10 februarie, într-o ședință extraordinară desfășurată în sistem on line. Singurii care au avut obiecții, au fost cei de la USR. Primarul Astrid Fodor a lipsit, fiind după cum se știe în concediu medical, datorită infectării cu Covid (DETALII AICI).

Propunerea de buget a municipiului Sibiu pentru anul 2022, a fost aprobată joi cu unanimitate de voturi, dar cu două mici modificări. Este vorba de sumele prevăzute în bugetul de venituri proprii pentru învățământul preuniversitar și pentru Spitalul de Pediatrie.
Astfel cele peste 955 milioane lei, se vor cheltui exact cum s-a propus în bugetul supus dezbaterii publice (DETALII AICI).

CONSULTĂ AICI CUM ARATĂ BUGETUL SIBIULUI PENTRU 2022

Cei de la USR au fost singurii care au avut obiecții legate de buget. Aceștia sunt nemulțumiți că două dintre propunerile lor, legate de rampa Ștefan cel Mare și zona Oțelarilor, nu au fost aprobate. ”Legat de rampa Ștefan cel Mare am înțeles că nu se poate pentru că este foarte dificil să se obțină acordul de la SNCFR Brașov. Adică cei de la Șelimbăr au reușit, iar la Sibiu nu se poate. Pe Oțelarilor de asemenea am înțeles că trebuie să rămânem cu noroiul în mijlocul drumului. Considerăm că este lipsă de voință a Primăriei, de a se angrena în discuții serioase cu partenerii externi” a spus consilierul USR, Ioan Plesciuc.
Viceprimarul Coina Bokor, a ținut însă să îl contrazică. ”Vă rog să nu acuzați primăria de lipsă de interes. Au fost reluate demersurile cu CFR. Deci ele au fost reluate. Au fost discuții și COMPA SA. Nu putem să angajăm cheltuieli care sunt în afara cadrului legislativ”, a spus aceasta.

În schimb consilierul FDGR, Sara Konnerth, a vrut să își exprime mulțumirea față de cum a fost creionat bugetul Sibiului pe anul 2022. ”Eu sunt mulțumită de proiectul de buget. Sunt foarte multe investiții și pentru a înfrumuseța orașul. Sunt și proiecte pentru a crește nivelul de trai. Sunt impresionată și felicit pe toți cei care au lucrat pentru acest proiect de buget. Sper să se realizeze tot ce s-a propus în buget”, a declarat aceasta.
Primarul Astrid Fodor nu a participat la ședință, aceasta fiind în covalescență după ce s-a infectat cu Covid 19 (DETALII AICI).

Ultima oră

Comentariul meu