VIDEO FOTO Grevă de avertisment la Prefectura Sibiu – ”Dorim modificarea legii salarizării”

O parte dintre angajații Prefecturii din Sibiu, au ieșit joi dimineață în curtea interioară a instituției ca să protesteze. Oamenii au afișat mai multe mesaje, ca formă de protest la faptul că au salarii mai mici decât angajații din alte instituții publice.

 

VIDEO FOTO Grevă de avertisment la Prefectura Sibiu – ”Dorim modificarea legii salarizării”

Aproximativ douăzeci de angajați ai prefecturii din Sibiu, au protestat în liniște, joi dimineață, în curtea interioară a instituției de pe Șaguna.VIDEO FOTO Grevă de avertisment la Prefectura Sibiu – ”Dorim modificarea legii salarizării”
Oamenii au venit cu pancarte cu mai multe mesaje prin care și-au exprimat nemulțumirile legate de legea salarizării.VIDEO FOTO Grevă de avertisment la Prefectura Sibiu – ”Dorim modificarea legii salarizării”
”Ne aflăm aici pentru a atrage atenția asupra salarizării deficitare și neechitabile a salariaților din instituțiile Prefectului. Nu ne-am fi dorit această formă de protest. Noi am încercat în ultimii ai, respectiv din decembrie 2019, să atragem atenția asupra acestei chestiuni la nivel central. Am trimis memorii instituțiilor abilitate în acest sens, dar rezultatele sunt ca și inexistente. Un salariat din instituția Prefectului are un salariu considerabil mai mic decât unul din Consiliul Județean, primării, etc, a căror activitate este net inferioară ca volum de muncă, asumarea răspunderii, etc. Dorim modificarea legii salarizării”, a spus în direct pe Ora de Sibiu, Raluca Belei, reprezentantă a protestatarilor din Prefectura Sibiu.

Angajații din administrația publică cer aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală și modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. VIDEO FOTO Grevă de avertisment la Prefectura Sibiu – ”Dorim modificarea legii salarizării”În acest sens, ei cer discuţii şi negocieri fie pentru înlocuirea sintagmei „venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. demnitatea se castiga nu se impune cu greva. vreo cativa angajati sunt de la dgaspc in poza. au adus cu ei circul

  2. Am muncit o viață intreagă ca să câștig un salariu din care să-mi cumpăr mâncare și eventual să merg în vacanță. Acum văd ca unora pe lânga salariu li se plăteste „păpica” și plecatul în vacanță. Si după toate astea mai și protestează. Cred că protestatarii ar trebui să renunțe la mască pentru a putea fi identificați, iar în loc de pancarte cu „doleanțele” ar trebui sa-și afișeze veniturile lunare, care sunt sigur că sunt enorme fața de unul care muncește în sectorul privat sau față de un pensionar. Apropo, dacă nu vă ajunge „indemnizația de hrană” și „tichetul de vacanța” lăsați naibii postul de la prefectură și cautați ceva pe placul dv. in zona privată.