Proiectul locurilor de joacă pentru câini, aprobat de consilierii locali – Vor fi trei deocamdată
Sursa: ringstarclub.ro

Ceea ce în urmă cu un an era doar la stadiu de propunere, devine realitate. Pentru prima dată, în capitala județului vor fi amenajate trei locuri de joacă pentru câini. Hotărârea a fost adoptată joi cu unanimitate de voturi în ședința extraordinară a Consiliului Local Sibiu (DETALII AICI).

Amenajarea locurilor de joacă pentru câini va costa 600.000 de lei, conform estimărilor Primăriei Sibiu, anunță Agerpres.
Cele trei locuri de joacă pentru câini vor fi amenajate în pe Aleea Şelimbăr, strada Maramureşului şi strada Oaşa.
Fiecare loc de joacă va avea câte 300 de metri pătraţi şi va fi împrejmuit, astfel încât patrupedele să alerge fără lesă. Locurile de joacă pentru câini vor fi dotate cu „cerc pentru sărituri, tunel, obstacol săritură în înălţime, obstacol pasarelă, obstacol palisade, obstacol săritură în lungime şi cu echipamente susţinătoare de lesă”. Va fi asigurată apa potabilă printr-un dispozitiv de tip cişmea. De asemenea, vor fi bănci pentru proprietarii animalelor de companie, coşuri de gunoi şi dispenser cu pungi igienice.

CITIȚI ȘI: VIDEO S-a aprobat bugetul local al Sibiului pe 2022. USR s-a plâns de două chestiuni – Fodor a lipsit de la ședință

„În Municipiul Sibiu, numărul animalelor de companie a crescut continuu şi, în acelaşi timp, au crescut şi preocupările proprietarilor de a le oferi acestor prieteni devotaţi toate condiţiile necesare unei dezvoltări sănătoase şi echilibrate. Astfel, pentru o dezvoltare sănătoasă a câinilor, proprietarii acestora au nevoie de locuri publice
special amenajate de către administraţia publică locală – spaţii care să satisfacă necesităţile de mişcare liberă a câinilor şi socializarea lor cu alţi câini, sub atenta supraveghere a proprietarilor, în condiţii de siguranţă şi fără a produce disconfortul altor cetăţeni în zonele pietonale destinate agrementului general. Amenajarea acestor locuri de joacă în mai multe zone ale oraşului va conduce la viabilizarea zonelor verzi şi la îmbunătăţirea aspectului peisagistic al zonelor care vor fi supuse amenajării. Utilizarea locurilor de joacă pentru câini va conduce la reducerea problemelor legate de deşeurile animalelor de pe trotuare şi spaţiile verzi din comunitate”, se arată în hotărârea adoptată de Consiliul Local Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu