o rețea de spionaj recruta militari prin anunțuri matrimoniale
Sursa - Pixabay

Armenia transmite că a reușit să dejoace activitățile unei rețele de spionaj care recruta militari printr-un site de matrimoniale.

Potrivit Erevanului, 19 persoane au fost arestate şi sunt acuzate de „înaltă trădare”, dintre care „unele au recunoscut”. „Ei aveau acces la documente clasificate şi adunau informaţii despre infrastructurile militare armene, arme şi personal”, au mai spus serviciile de informaţii armene.

„Un serviciu secret străin a pus în funcţiune o reţea ce implică cetăţeni armeni care lucrează pentru forţele armate”, au anunţat într-un comunicat serviciile de informaţii armene, scrie Agerpres.

Una dintre persoanele arestate a declarat, într-o înregistrare video difuzată de serviciile de securitate armene, că spiona pentru Baku, însă autorităţile armene nu au precizat ce ţară este acuzată că s-ar afla în spatele acestei reţele, potrivit Digi24.

Armenia şi Azerbaidjanul s-au confruntat timp de şase săptămâni într-un război, în 2020, pentru control asupra enclavei Nagorno-Karabah, un conflict soldat cu peste 6.500 de morţi şi încheiat cu un eşec militar al Erevanului şi un armistiţiu mediat de Moscova.

Ciocniri sângeroase mai au încă loc periodic la frontiera dintre aceste două ţări din Caucaz.

Ultima oră

Comentariul meu