noua atracţie de pe valea avrigului - o casă construită cu susul în jos

O nouă atracţie îi aşteaptă pe turiştii care poposesc pe Valea Avrigului. O casă răsturnată a fost construită. Casa este realizatăt în totalitate cu susul în jos. Acoperişul este lipit de pământ, iar beciul este „pe plafon”. Mai mult de atât, mobilierul din casa este şi el întors, astfel că oricne ajunge acolo se ca simţii de parcă „ar merge pe tavan”. Construcţia va face parte dintr-un parc de distracţii pe care dezvoltatorul vrea să îl deschidă la vară.

Casa întoarsă de pe Valea Avrigului a furat rapid privirile trecătorilor. Construcţia a început în 2019, iar acum este finalizată în proporţie de 99%. „Ne-a plăcut ideea. Am vizitat şi noi una în străinătate, în Germania. Ne-a plăcut foarte mult ideea de lumea asta, întoarsă”, a declarat Leo Klingheis, antreprenor pentru observatornews.ro.

Cea mai mare provocare pentru ingineri şi echipa de muncitori a fost structura de rezistenţă. „Chiar dacă este foarte greu, este şi foarte plăcut să lucrezi ceva ce nu lucrează oricine. Toată lumea e obişnuită să lucreze cu capul normal, aici trebuie să calculezi şi cum vine sucit, trebuie pus mai sus, trebuie reglat la jumătate, să fie cât mai interesant”, a declarat George Farcaş, constructor.

Detaliile din interior fac şi ele diferenţa. „În zona asta o să vină suportul de furculiţe, de linguri. În interior o să fie cutii cu orez, cu cele necesare într-o bucătărie. Şi aici, pe masă, am pus un mic dejun pentru întreaga familie”, spune constructorul. Curioşii care au văzut din drum inedita construcţie s-au oprit să o admire şi să o fotografieze. „Ce mi s-a părut interesant e că trebuie să cobori în mansardă şi să urci în beci, e senzaţional”, spune un turist.

Deşi e aproape gata, casa întoarsă va putea primi vizitatori abia în vară. Ea va fi integrată într-un parc de distracţii pentru copiii. „O să avem un mini zoo, o să avem locuri de joacă foarte multe pe exterior, în faza 2 o să facem o hală de joacă în interior pentru perioada de iarnă, pentru zile ploioase, o pădure fermecată, o piaţă de delicatese”, a declarat Leo Klingheis, antreprenor. Casa întoarsă l-a costat pe antreprenor aproximativ 300 de mii de euro. Investiţia totală pentru parcul de distracţii va depăşi un milion de euro.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. A copiat pe băiatul din Gorj !A fost acolo și a văzut tot ce a făcut cel din Gorj !Nimic deosebit fata de cel din Gorj până și parculetul e copiat ,se vede că are mai mai mulți bani și a făcut mai repede casa !Are și tupeul să spună că din 2019 ,e la mintea cocoșului să crezi așa ceva???… ,mai spune că va face un parc de distracții și o hala .Pai trebuie sa ai bani sa faci așa de repede aceste lucruri până în vara !Nu vad deloc originalitate in ceea ce vrea să facă ! NU SUNT IDEILE LUI!??Macar sa -si asume că a copiat ! Înțeleg că a copiat căsuța ,dar el a a luat totul cu lux de amănunte nu i -a scăpat nimic!PS:Am fost in Gorj și am văzut ce a făcut băiatul acolo ,am vorbit cu el ,mi -a plăcut tipul !