grevă la prefectura sibiu - angajații cer salarii mai mari
FOTO: arhivă

Mii de angajați ai prefecturilor din 33 de județe din România protestează joi. Aceștia vor fi în grevă de avertisment și vor înceta activitatea timp de o oră. Mai mulți angajați ai Prefecturii Sibiu vor participa și ei la această manifestare. 

Peste 1.500 de membri ai Sindicatului „Egalitatea” al Funcționarilor publici și Personalului Contractul din Administrația Publică, reprezentând instituții ale prefectului din 33 de județe vor face, joi, o grevă de avertisment. Sindicaliștii din Prefectura Sibiu se alătură protestului. Aceștia vor întrerupe activitatea între orele 10:00 – 11:00. 

Sindicaliștii solicită modificarea legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. 

„Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. La fiecare prefectură lucrează aproximativ 42 de persoane, în total 1.800 de angajați. Un angajat la prefectură la nivel maxim are salariul lunar de 3.600 lei, adică un angajat cu minim 20 de ani vechime. La consiliile județene si serviciile subordonate lucrează în jur de 2.000 de persoane la fiecare consiliu și au un venit de 6.000 lei lunar la nivel maxim. La serviciile deconcentrate salariile sunt în jur de 5.000 lei lunar”, a declarat pentru „Adevărul”, Cosmin Enescu, președintele Sindicatului „Egalitatea”.

Ultima oră

Comentariul meu