Servicii de Gastroenterologie la RMN Diagnostica Sibiu

RMN Diagnostica, companie medicală prezentă de 15 ani în piața furnizorilor locali și regionali de servicii de sănătate anunță extinderea specialităților medicale la Sibiu, cu Gastroenterologia, începând cu luna februarie

Potrivit reprezentanților RMN Diagnostica, extinderea numărului de specialități medicale adresate pacienților din Sibiu este consecința eforturilor companiei de a se dezvolta organic, în acord cu așteptările și nevoile pacienților.

“Continuăm să venim în sprijinul pacienților noștri prin consultații și investigații de specialitate Gstroenterologie, începând cu luna februarie. Astfel, ne bazăm pe colaborarea cu dr. Terec Sergiu-Adrian, medic specialist gastroenterolog și vom veni în sprijinul pacienților cu consultații de specialitate și investigații avansate, cu ajutorul noului echipament medical Olympus, precum colonoscopii, endoscopii digestive, polipectomii sau rectoscopii. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, cu specializări multiple în țară, dar și în Franța (timp de 1 an și jumătate) domnul doctor va acorda consultații de specialitate, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Dr. Terec Sergiu-Adrian are competențe în ecografie abdominală și endoscopie digestivă superioară și inferioară. Planurile noastre pentru viitor sunt ambițioase și ne propunem să alocăm o mare parte din energia noastră în zona de informare publică și prevenție. Ne asumăm acest rol de informare, în 2022, cu dorința de a fi mai aproape de oameni și de a-i ajuta să aibă o viață cât mai sănătoasă.”, declară dr. Alexandru Bozan, managerul centrelor medicale RMN Diagnostica.

Gastroscopia se recomandă a fi efectuată persoanelor care prezintă :

  • Durere abdominala în etajul abdominal superior, persistenta
  • Arsuri în spatele sternului, stări de hiperaciditate gastrică, greață, vărsături în repetiție, mai ales dacă asociază sânge în lichidul de vărsătură, disconfort abdominal superior, dificultăți la înghițire, senzație de ,,nod în gât’’
  • Scădere ponderală inexplicabilă, lipsa poftei de mâncare
  • Anemie fără sursă de sângerare evidentă, scaune negre
  • Suspiciune de intoleranță la gluten (Boală celiacă).

Colonoscopia sau endoscopia digestivă  inferioară, la fel ca și gastroscopia, este o investigație minim invazivă, care se adresează tubului digestiv inferior, permițând investigarea performantă și cu cel mai înalt grad de acuratețe a afecțiunilor ce ating anusul, colonul (intestinul gros)  precum și ultimii centimetri ai intestinului subțire. Colonoscopia permite depistarea și tratarea afecțiunilor de tipul :

  • Hemoroizi interni și externi
  • Tumori ale anusului, rectului și colonului
  • Polipi colonici
  • Diverticulozei colonice, malformații vasculare
  • Inflamații ale anusului, rectului, colonului și ultimului segment al intestinului subțire din cadrul bolilor inflamatorii intestinale – colita ulcerativă, boală Crohn și alte tipuri de colite.

Colonoscopia se recomandă a fi efectuată persoanelor care prezintă :

  • Sânge sau cheaguri în scaun,
  • Tlburări de tranzit nou apărute (diaree sau constipație persistentă) sau agravarea tulburărilor de tranzit preexistente, alternanța diareei cu constipația
  • Scădere ponderală
  • Disconfort abdominal generalizat mai ales la persoanele peste vârsta de 45 de ani
  • Persoanelor care au în familie rude de gradul 1 (frați, surori, părinți) persoane diagnosticate cu cancer colonic. Acestor persoane li se recomandă efectuarea colonoscopiei de control chiar și în lipsa simptomelor digestive, cu 10 ani mai repede decât vârsta la care s-a diagnosticat cancerul rudei de gradul întâi în cauză, dar oricum nu mai târziu de vârsta de 60 de ani. (De exemplu părinte cu cancer de colon diagnosticat la 52 de ani – toți frații și mai ales copii acestuia trebuie să efectueze colonoscopie de control până cel târziu la vârsta de 42 de ani chiar dacă sunt asimptomatici).
  • Persoanelor care au prezentat în antecedente polipi colonici tratați, pentru a controla reapariția lor la distanță în timp, precum și controlul persoanelor deja tratate pentru un cancer de colon.

Toate aceste demersuri diagnostice și terapeutice se discută și se propun în urma unui consult gastroenterologic de specialitate, la care domnul doctor Terec Sergiu-Adrian, vă așteaptă cu drag la RMN Diagnostica Sibiu.

RMN Diagnostica Te Face Bine!

De 15 ani alături de tine.

Programări RMN Diagnostica Sibiu
Strada Someșului numărul 19
Telefon: 0269 243 121 // 0269 243 135
www.rmn-diagnostica.ro // contact@rmn-diagnostica.ro

 

Ultima oră