în 2021 ipj sibiu a făcut peste 20.000 de controale covid - au fost aplicate aproape 13.000 de amenzi

În contextul prevenirii răspândirii la nivel naţional a infecţiei cu Coronavirus SARS-CoV-2, activităţi deosebit de importante au fost desfăşurate în scopul realizării misiunilor specifice din competenţă. În total, poliţiştii sibieni au făcut 20.422 de controale şi au aplicat 12.689 amenzi

Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, principalele obiective, specifice stării de alertă, vizând:

în 2021 ipj sibiu a făcut peste 20.000 de controale covid - au fost aplicate aproape 13.000 de amenzi

– îndeplinirea atribuţiilor de sprijin al autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, potrivit prevederilor legale;

– asigurarea interoperabilităţii structurilor de poliţie prin desfăşurarea concomitentă a unor acţiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică;

– verificarea modului de respectare a hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă prin care au fost instituite măsuri pentru protecţia populaţiei şi a personalului în contextul pandemic;

– realizarea schimbului de date şi informaţii cu alte instituţii, în vederea cunoaşterii în timp oportun a evoluţiei bolii pe teritoriul naţional, precum şi a situaţiei operative în domeniu pentru adoptarea măsurilor specifice, potrivit competenţelor;

– sprijinirea autorităţilor locale şi constituirea unor echipe mixte care să iniţieze măsurile specifice, de primă urgenţă, de prevenire/contracarare a unor evenimente, situaţii ori fenomene grave care pot afecta ordinea şi siguranţa publică în zonele/punctele posibil contaminate.

Totodată, în perioada stării de alertă, polițiștii structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră, sprijiniți la nevoie de polițiștii altor departamente din cadrul instituției, au desfăşurat multiple acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse în acest context, fiind efectuate 7.236 de acțiuni punctuale în mediile de interes și verificate/legitimate 300.399 de persoane în cadrul activităților specifice, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

De asemenea, în scopul respectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii nr. 55/2010, au fost efectuate 20.422 de controale la societăți comerciale/persoane fizice autorizate din județ.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 12.689 de sancțiuni contravenționale și au fost înregistrate 4 dosare penale pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută de Codul penal.

Una dintre cele mai importante și eficiente resurse în cadrul unei instituții este cea umană, urmărindu-se astfel, pe parcursul întregului an, realizarea unui management responsabil și eficient, în scopul îndeplinirii unor obiective esențiale în cadrul instituției, la data de 31.12.2021 procentul de ocupare a funcțiilor prevăzute fiind de 78,6%.

De la începutul lunii august 2021, a fost operaționalizat Serviciul Pregătire Profesională, având ca principale atribuții coordonarea, monitorizarea și evaluarea pregătirii de specialitate și a celei din domeniul intervenției polițienești, respectiv pregătire tactică, pregătire în domeniul educației fizice și autoapărării, în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare și al conducerii autovehiculelor de serviciu în regim prioritar.

Obiectivul principal al acestei structuri este dat de realizarea unui proces de instruire teoretică și practică de calitate pentru constituirea unui corp polițienesc bine pregătit, pentru a face față provocărilor unui mediu operativ extrem de dinamic.

La finalul anului 2021, a fost realizată, transmisă și aprobată de către conducerea Inspectoratului General al Poliției Române nota de fundamentare  pentru operaționalizarea  proiectului pilot – Echipa  Operativă Canină a Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, echipă care va asigura în mod sistematic și organizat suport operativ pentru celelalte structuri ale instituției și va crește profesionalizarea, capacitatea de pregătire a câinilor de serviciu, a conducătorilor acestora, precum și livrarea de servicii de calitate pentru realizarea atribuțiilor Poliției Române aflate în sarcina I.P.J. Sibiu.

Rezultatele obținute  se vor  analiza după o perioadă de 12 luni de funcționare a proiectului pilot, pentru stabilirea cu exactitate a eficienței, a impactului operativ și de vizibilitate a elementului polițienesc și pentru identificarea unor noi obiective manageriale de dezvoltare a conceptului la nivelul Poliției Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică