video licitația pentru construirea noului spital al sibiului, lansată în aprilie

Noul spital județean al Sibiului ar putea avea, până la finalul acestui an, un constructor. Șefa Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, spune că în aprilie se va lansa licitația pentru construirea acestuia, iar până în decembrie speră să fie semnat contractul de finanțare.

În luna ianuarie, proiectul tehnic de detaliu pentru noul spital județean a fost preluat și este analizat de specialiști, iar în luna februarie urmează să fie ales și consultantul care se va ocupa inclusiv de caietul de sarcini.

„Pentru spitalul nou mai sunt de făcut următoarele lucruri importante. În luna ianuarie a fost preluat proiectul tehnic de detaliu, cel care se face după emiterea autorizației de construire. În acest moment, specialiștii angajați pentru a analiza proiectul tehnic de detaliu își derulează această activitate, urmează să avem rezultatul lor. (…) Această societate care fi va selectată în această lună ne va ajuta inclusiv la întocmirea caietului de sarcini pe care ne propunem să îl urcăm în SEAP în luna aprilie, dacă toate lucrurile merg așa cum ne-am planificat, astfel încât până la sfârșitul anului să avem derulată procedura de achiziție lucrări de construire. Singura etapă care a mai rămas. Între timp, așteptăm ca Ministerul Sănătății să întocmească ghidurile pe care trebuie să le întocmească în cadrul PNRR pentru că prin Ministerul Sănătății se vor derula aceste investiții în sănătate, care privesc spitalele județene și așteptăm ca să se lanseze aceste ghiduri, să depunem cererea de finanțare. Practic, sperăm ca timingul asumat de către Guvernul României, respectiv ca până în decembrie 2022, să se încheie toate contractele de finanțare, să fie respectat. Dacă se întâmplă acest lucru, imediat ce se lansează ghidurile, noi depunem cererea de finanțare pentru că proiectul spitalului este cel mai matur proiect de spital nou. Putea fi încheiat contractul de finanțare de mult timp, de la momentul în care am preluat fezabilitatea. Depinde doar ca aceste proceduri să se declaseze și la nivel național și până la finalul anului sperăm să avem și cererea de finanțare încheiată. Oricum, nu așteptăm acest lucru, cu procedura de achiziție mergem în paralel, avem în vedere un contract cu clauză suspensivă, respectiv noi derulăm achiziția pentru execuție lucrări și cei care vin și depun documentații pentru a intra în această procedură își asumă că până la momentul la care nu avem încheiat contractul de finanțare, nu încheiăm nici contractul cu ei și nu dăm drumul la execuție de lucrări. Dar în felul acesta mergem în paralel și salvăm timp”, a precizat Daniela Cîmpean în cadrul unei conferințe de prezentare a bugetului CJ Sibiu.

Anul acesta, Consiliul Județean va aloca peste 8 milioane de lei pentru întocmirea documentațiilor necesare la noul spital județean.

Ultima oră

Comentariul meu