a murit legendara cântăreață lata mangeshkar

 A murit la 92 de ani legendara cântăreață indiană Lata Mangeshkar. A fost considerată pe scară largă drept una dintre cele mai mari și mai respectate cântărețe de playback din India.

Anunțul a fost făcut duminică de premierul Narendra Modi.

Cauza decesului nu a fost anunțată, însă Lata Mangeshkar a fost spitalizată pe 11 ianuarie după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, potrivit declarațiilor date de un medic pentru Reuters.

În India vor fi două zile de doliu național, relatează Mediafax

„Blânda și grijulie Lata Didi ne-a părăsit. Ea lasă un gol în națiunea noastră care nu poate fi umplut. Generațiile viitoare își vor aminti de ea ca de un stâlp al culturii indiene, a cărei voce melodioasă avea o capacitate inegalabilă de a hipnotiza oamenii”, a scris Narendra Modi pe Twitter.

Născută în 1929, Mangeshkar a început să cânte în adolescență, iar în cei 73 de ani de carieră a cântat aproximativ 15.000 de cântece în 36 de limbi. I-a captivat pe indienii cu vocea ei lină și cu o gamă vocală care se întindea pe mai mult de trei octave.

Bollywood – unde filmele erau de neconceput fără cel puțin șase cântece și unde totul, de la romantism la suferință, era povestit cu ajutorul unei balade – a fost locul unde Mangeshkar și-a un nume.

Mangeshkar a dominat industria cinematografică hindi timp de aproape cinci decenii, până în anii 2000, alături de sora ei mai mică, Asha Bhosle.

Ultima oră

Comentariul meu