teatrul radu stanca amână trei din premierele anunțate - chiriac: ”este greu cu bugetul alocat”

Teatrul Național ”Radu Stanca” este instituția de cultură care primește cea mai mare subvenție din partea Primăriei Sibiu. Parte din banii alocați sunt folosiți pentru întreținerea clădirii, spectacole, dar și pentru organizarea Festivalului Internațional de Teatru.

CITEȘTE ȘI: Teatrul Gong mai ”sărac” cu aproape un milion de lei – ”Reducem premierele și nu facem festivaluri”

Managerul Constantin Chiriac spune că pentru anul acesta a solicitat mai mulți bani Primăriei pentru costurile de festival și de întreținere. ”Mi s-a spus că se va încerca să se găsească o soluție la rectificare. Dar, și anul trecut am reușit o performanță: din același buget să facem și spectacole față în față, și pe cele online, ceea ce înseamnă de fapt două spectacole pe aceiași bani. Anul acesta vom vedea. E clar că am amânat trei premiere pentru trimestrul III, IV… un decor nou costă dublu din cauza scumpirilor la de toate. Este greu cu bugetul, dar încercăm să ne descurcăm, iar asta nu înseamnă că publicul va fi privat de spectacole de calitate”, spune Constantin Chiriac.

VEZI ȘI: Situație delicată la teatrul de balet din Sibiu – ”Sperăm să ne ajungă banii de utilități”

Facturile la utilități sunt și ele enorme, la gaz aproape dublate, asta în condițiile în care managerul teatrului spune că au redus consumul de gaz și curent, tocmai pentru a face economie. Astfel, factura de gaz pe luna decembrie 2021 a fost de 7.094 de lei, iar cea pentru decembrie 2021 de 15.707 lei. Electricitatea a costat în decembrie 2020 7.972 de lei, iar în decembrie 2021 a fost de 9.558 de lei.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu