Premieră mondială! A fost produsă prima bere albastră în Franța.
Nuanţa albastră provine de la spirulină, o algă care este cultivată în bazine de o companie numită Etika Spirulina din nordul Franţei. Componenta din spirulină care dă culoarea albastră, numită ficocianină, este apoi adăugată în bere în timpul procesului de fabricare a berii, potrivit Reuters.
Berea, cu numele de marcă „Line”, este rezultatul unei asocieri între o firmă care doreşte să popularizeze algele ca supliment alimentar şi o fabrică de bere artizanală din apropiere, care căuta o modalitate de a-şi face băuturile mai distincte.
Berea se vinde bine, a declarat Sebastien Verbeke, un angajat al Hoppy Urban Brew, care produce băutura. „Trezeşte un interes şi o curiozitate enormă din partea publicului”, a spus el.
Degustând o sticlă de bere proaspăt produsă, angajata fabricii de bere Mathilde Vanmansart a descris-o ca fiind o bere cu hamei, uşoară şi cu note fructate, în timp ce singura dovadă a algelor adăugate era culoarea distinctivă.