conflict între barna şi cioloş - preşedintele usr demisionează dacă nu i se acceptă reformele în partid

Președintele USR, Dacian Cioloș, și fostul lider al partidului Dan Barna sunt în conflict. Totul a pornit de la declarația lui Cioloș care a anunțat că va demisiona dacă nu i se acceptă reformele pe care vrea să le facă în interiorul partidului.

În interiorul USR s-au format din nou două tabere care se acuză reciproc de situația în care se găsește formațiunea politică. Ultimele sondaje plasează USR pe locul patru în preferințele electoratului cu aproximativ 11% din opțiunile de vot.

Surse din partid, citate de Digi24, vorbesc despre o relație tensionată între Dacian Cioloș și fosta conducere a USR în ultimele luni.

Cioloș este acuzat că vrea să monopolizeze puterea în partid, iar acesta se apără și spune că Dan Barna și apropiații lui îl țin captiv într-un rol decorativ.

Taberele s-au atacat pe grupurile interne ale partidului, după ce Dacian Cioloș a amenințat cu demisia dacă nu i se acceptă reformele dorite. Prima confruntare în cadru oficial a celor două tabere va avea loc luni, atunci când este programată o nouă ședință în care Biroul Național trebuie să se pronunțe pe propunerea făcută de Dacian Cioloș.

Dacă Dacian Cioloș va demisiona, USR va organiza un nou congres la doar patru luni de la cel care a dus la înfrângerea lui Dan Barna. În USR se vorbește și despre soluția Cătălin Drulă pentru funcția de președinte al USR.

Ultima oră

Comentariul meu