video foto sediul primăriei se degradează vizibil - se desprind bucăți de lemn din acoperiș

Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare a fost reabilitat complet între anii 2004 și 2006. Apoi, sediul administrației locale s-a mutat din clădirea de pe Bulevardul Victoriei în cea din centrul orașului. De atunci însă nu s-au mai făcut lucrări la fațada clădirii, fapt care se vede deja cu ochiul liber, clădirea dând semne de degradare.

Clădirea Primăriei din Piața Mare a fost terminată în anul 1906, când s-a inaugurat prima Bancă de Credit Funciar. Potrivit www.sibiu-turism.ro, după primul Război Mondial a găzduit mai multe instituţii de stat, printre care şi sediul Partidului Comunist de la Sibiu, apoi sediul CEC-ului, pentru ca din 2006 să fie sediul Primăriei Sibiu.

”Decoraţia faţadelor este una eclectică, tip Secession, foarte bogată. La nivelul parterului, pe faţada dinspre Piaţa Mare, sunt aplicaţi pilaştrii susţinuţi de soclu înalt şi având capiteluri cu decoraţie eclectică”, descria clădirea istoricul Răzvan Pop.

video foto sediul primăriei se degradează vizibil - se desprind bucăți de lemn din acoperiș video foto sediul primăriei se degradează vizibil - se desprind bucăți de lemn din acoperiș video foto sediul primăriei se degradează vizibil - se desprind bucăți de lemn din acoperiș

Din 2006 de când administrația locală s-a mutat în clădire nu s-au mai făcut lucrări de întreținere a fațadei. Acest lucru se vede, pentru că vopseaua se scorojește, iar lemnul așezat sub acoperiș este ”mâncat”, bucăți din el au căzut, iar golurile lasă la vedere faptul că la mijloc este distrus.

În interiorul clădirii s-au făcut lucrări de reabilitate și modernizare înaintea Summit-ului UE din 2019.

video foto sediul primăriei se degradează vizibil - se desprind bucăți de lemn din acoperiș video foto sediul primăriei se degradează vizibil - se desprind bucăți de lemn din acoperiș video foto sediul primăriei se degradează vizibil - se desprind bucăți de lemn din acoperiș video foto sediul primăriei se degradează vizibil - se desprind bucăți de lemn din acoperiș

 

Ultima oră

Comentariul meu