primăria înființează agenda pentru tineret - finanțarea maximă este de 30.000 lei pentru fiecare proiect
foto: arhivă

Primăria Sibiu finanțează, prin fonduri nerambursabile, din bugetul propriu, ”agende”, prin care organizatorii de evenimente din diferite domenii sunt ajutați financiar. Anul acesta, pentru prima dată, la inițiativa consilierilor locali PNL, se va implementa Agenda Tineretului. Textul ghidului de finanțare fost suspus dezbaterii publice, astfel că oricine are idei pentru îmbunătățiri își poate transmite opiniile.

Agenda Tineretului este implementată pentru prima dată anul acesta, la inițiativa consilierilor locali ai PNL. ”Aceasta este a doua agendă din cele trei pe care le-am inițiat: Agenda Sănătății, Agenda Tineretului și Agenda pentru cluburile sportive de drept public, adică finanțarea cluburilor sportive care aparțin de Ministerul Educației, tineretului și sportului. Proiectele acestora considerăm că trebuie finanțate separat. Cât despre Agenda Tineretului, va susține proiectele pentru tineri și urmărește includerea acestora în tot felul de evenimente. Este nevoie de astfel de proiecte pentru tineret. Am găsit deschiderea necesară la doamna primar, am discutat și s-a aprobat includerea acestei agende pe bugetul de anul acesta”, spune Adrian Bibu, consilier local PNL.

VEZI AICI  care sunt toate agendele finanțate de Primărie și sumele alocate pentru proiecte

Pentru proiectele de pe Agenda Tineretului asuma totală alocată este de  300.000 de lei. Valoarea maximă de finanțare a unui proiect este de 30.000 de lei. Contribuția din partea beneficiarului trebuie să fie obligatoriu 10 % din valoarea totală a finanţării alocate.

Ghidul Agendei Tineretului prevede toate aspectele financiare ce vor fi luate în calcul, dar și modalitățile de punere în practică a evenimentului și promovarea acestuia. De asemenea, sunt prevăzute și situațiile în care nu se vor accepta pentru decont anumite cheltuieli. Criteriile de eligibilitate și felul în care se va face selecția proiectelor sunt prevăzute în acest ghid. Proiectul complet al ghidului poate fi consultat AICI. 

Ghidul este supus dezbaterii publice, iar oricine crede că opiniile sale îl pot îmbunătăți, le poate trimite pe e-mail la adresa pms@sibiu.ro sau letric la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din str. Samuel Brukenthal nr. 2, camera 8.

Ultima oră

Comentariul meu