școala „regina maria”, la un pas de închidere – „am solicitat către isj suspendarea pentru zece zile”

Trei unități de învățământ din județul Sibiu au suspendat activitatea față în față la finalul săptămânii trecute din cauza cazurilor de coronavirus. Situația este dificilă și la Școala Gimnazială „Regina Maria” din municipiul Sibiu, care se află în pericol de închidere. Directorul Ioana Alecu spune că a solicitat Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) trecerea cursurilor în online pentru o perioadă de zece zile.

Sunt din ce în ce mai multe cazuri de coronavirus în școlile și grădinițele din județul Sibiu, motiv pentru care multe clase se află în online. La Școala „Regina Maria” din Sibiu s-a propus în Consiliul de Administrație suspendarea orelor fizice din cauza numărului mare de cazuri în rândul profesorilor și elevilor.

„Suntem în situația în care avem un număr mare de clase suspendate. Avem și două cadre didactice bolnave de covid, dar și două cadre de la didactic auxiliar în carantină. De asemenea, avem o învățătoare și o profesoară, ambele bolnave non-covid. Având în vedere problemele cu infrastructura și resursa umană, nu mai reușim să realizăm un orar convenabil pe suplinire, și anume de alternare a orelor online cu cele cu prezență fizică. Am solicitat către ISJ Sibiu suspendarea pe o perioadă de zece zile a cursurilor cu prezență fizică pe întreaga școală. Am trimis solicitarea și așteptăm să vedem dacă vor accepta. Consiliul de Administrație a fost de acord cu această decizie. Odată ce vom primi răspunsul ISJ, vom vedea dacă și de când vom suspenda”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Ioana Alecu, directorul Școlii „Regina Maria” din Sibiu.

În prezent, la Școala Gimnazială „Regina Maria” sunt 17 clase în online, iar situația se află într-o continuă dinamică. „Nu am ajuns la jumătate plus unu clase în line, însă trebuie să trecem peste partea de agresivitate a valului pentru ca mai apoi să reluăm activitatea față în față cu forțe proaspete”, a mai spus directorul școlii.

Vă reamintim că, în prezent, în județul Sibiu sunt închise două grădiniță și o școală din cauza cazurilor covid. Este vorba despre Grădinița cu Program Prelungit „Kinderklub Maranata” Șelimbăr, Grădinița cu Program Normal Broșteni și Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu