echipa isu sibiu se mărește - câinele cafa participă la misiunile de căutare și salvare

Echipa ISU Sibiu s-a mărit. Noul coleg este câinele Cafa, care va participa la misiunile de căutare și de salvare.

Pompierii militari sibieni au un „coleg” inedit. Este vorba despre câinele de serviciu pe nume Cafa, pe care îl descriu ca fi abil, plin de dinamism și foarte simpatic.

„Astăzi, vă aducem în atenție un coleg inedit al pompierilor militari sibieni, câinele de serviciu Cafa. Ea face parte din echipajul canin de căutare-salvare al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu alături de plutonier Sabou Ionuț sub a cărei coordonare se află. Se prezintă foarte natural ca fiind un câine din rasa Ciobănesc Belgian Malinois care a împlinit astăzi 3 ani, iar de puțin timp a încheiat una din perioadele de pregătire cele mai importante pentru un câine salvator. În urma pregătirii de căutare-salvare, a obținut nota maximă la încheierea tuturor evaluărilor”, spune reprezentanții ISU Sibiu pe pagina de Facebook.

Simțurile antrenate, dinamismul, abilitatea de a învăța și coordonarea foarte bună la comenzile însoțitorului ii conferă acestui câine simpatic multe calități cu care va îndeplini misiuni de căutare și salvare a persoanelor aflate în situații mai puțin fericite.

Ultima oră

Comentariul meu