polonia ajută ucraina cu armament

Polonia ajută Ucraina. Va trimite armament de apărare.

„Suntem conștienți de exerciţiile planificate ale trupelor ruse şi belaruse din februarie. Observăm chiar nişte tendinţe care ar putea indica faptul că ne vom confrunta cu o prezenţă militară sporită în Belarus pe viitor”, a afirmat Rau, aflat într-o vizită în Estonia, scrie Digi24.

Polonia ar putea furniza Ucrainei muniţii pentru armament defensiv, a declarat la rândul său Pawel Soloch, în timp ce Rusia desfăşoară exerciţii militare în Belarus şi a comasat la frontiera ucraineană efective militare abundente.

„A fost luată decizia de a furniza Ucrainei muniţii defensive. Oferta a fost transmisă părţii ucrainene şi aşteptăm răspunsul”, a precizat oficialul polonez, adăugând că Polonia ar putea livra Ucrainei zeci de mii de unităţi de muniţie, potrivit Agerpres.

Ucraina, fără sisteme de apărare antirachetă

Ajutorul militar oferit Ucrainei până în prezent nu rezolvă principala vulnerabilitate a acesteia, respectiv lipsa unei apărări antiaeriene şi antirachetă adecvate.

Dacă în privinţa apărării antiaeriene mai dispune de sisteme din perioada sovietică, a căror eficacitate în faţa avioanelor moderne ruseşti este discutabilă, Ucraina nu are niciun fel de apărare antirachetă care să o ajute să-şi protejeze infrastructurile militare.

Conform unei surse de la Kiev, Rusia a amplasat cel puţin 13 brigăzi de rachete balistice Iskander în apropierea frontierei ucrainene, scrie Agerpres.

Ultima oră

Comentariul meu