lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați o drujbă

Vreți să tăiați arbuști sau să curățați copaci? Atunci când cumpărați o drujbă sau piese de drujbă noi, cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont este modul în care le veți folosi. Atunci când căutați o drujbă sau piese de drujbă noi, există câteva lucruri care merită luate în considerare și care vă vor ușura munca.

Diferența dintre o drujbă Husqvarna bună și cea mai bună drujbă pentru nevoile dvs. specifice poate fi semnificativă. Știm care sunt factorii care contează atunci când decideți ce drujbă vi se potrivește perfect. Drujbele obișnuiau să fie unelte pentru fermieri și tăietori de lemne, dar astăzi proprietarii de case le folosesc pentru o cantitate imensă de sarcini – de la tăierea lemnelor de foc la tăierea copacilor și crearea de garduri. Cantitatea de produse din care puteți alege a urmat aceeași tendință, iar a decide ce drujbă să cumpărați poate fi o mică provocare. Prin urmare, am alcătuit o listă care clarifică o parte din confuzie. Puneți-vă următoarele întrebări înainte de a cumpăra:

  • Cât de experimentat sunt în utilizarea unei drujbe?
  • Cât de des voi folosi drujba?
  • Ce tip de lemn voi tăia cel mai des – dur sau moale?
  • Ce dimensiuni de arbori voi tăia cel mai des?
  • Cât de importantă este ergonomia drujbei?
  • Ar trebui ca drujba să fie dotată cu dispozitivul de siguranță suplimentar TrioBrakeTM?
  • Cât de importante sunt caracteristicile de service și întreținere?
  • Am nevoie de piese de drujbă precum un filtru de aer și de o bujie ușor de accesat?
  • Cât de importantă este ușurința cu care se întinde și se înlocuiește lanțul?
  • Ar trebui ca drujba să fie adaptat pentru utilizarea pe timp de iarnă, cu mânere încălzite?

Puterea și greutatea

Dacă nu aveți experiență în utilizarea unei drujbe, este mai bine să alegeți o versiune mai ușoară, deoarece sunt mai ușor de manevrat. Utilizatorii profesioniști, care lucrează zile întregi în pădure, vor aprecia, desigur, de asemenea, o drujbă cu greutate redusă.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că noua drujbă sau noile piese de drujbă sunt suficient de puternice pentru ceea ce intenționați să folosiți. Dacă veți face lucrări grele, veți avea nevoie de mai multă putere și, de asemenea, de echipamentul de tăiere potrivit.

Dacă sunteți un profesionist, este important să vă asigurați că drujba are vibrații reduse, pentru a diminua riscul de vătămare a mâinilor. Dar chiar dacă o folosiți doar sporadic, vibrațiile reduse vă oferă o utilizare mai confortabilă.

Benzină sau baterie?

O drujbă pe benzină este cea mai bună alegere dacă lucrați ore îndelungate în pădure, deoarece nu trebuie să cărați baterii suplimentare. Dar dacă faceți doar lucrări de grădinărit, o drujbă electrică este o alternativă excelentă. Dacă achiziționați două baterii, puteți încărca una în timp ce o folosiți pe cealaltă. Utilizarea unei drujbe electrice este, de asemenea, practică și confortabilă, deoarece vibrațiile sunt mai mici și este mai puțin zgomotoasă. Și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la vapori și emisii.

Emisii

Majoritatea țărilor au reglementări stricte privind emisiile, pe care drujbele mai vechi adesea nu le respectă. Asigurați-vă că drujba dvs. respectă aceste reglementări, atât pentru binele dvs. cât și pentru binele mediului.

Echilibru

Asigurați-vă că drujba are un echilibru bun și stă bine în mână. Ar trebui să fie ușor să schimbați aderența pe drujbă fără ca aceasta să se dezechilibreze, acest lucru vă va ajuta foarte mult atunci când o folosiți.

Siguranță

Acesta este, desigur, unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când cumpărați o drujbă sau piese de drujba. Asigurați-vă că drujba are o mulțime de elemente de siguranță care sunt bine testate, pentru a reduce riscul de rănire. Și folosiți întotdeauna echipamentul de protecție adecvat atunci când lucrați cu drujba.

Întreținere

Pentru a economisi timp la întreținerea drujbei, asigurați-vă că filtrul de aer și pompa de combustibil sunt ușor de accesat și că este ușor să strângeți lanțul.

 

Ultima oră

Comentariul meu