cum să alegi covorul pentru casă pentru a schimba rapid aspectul interiorului?
Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com

Covoarele la modă pentru camera de zi pot adăuga farmec interiorului. Selecția actuală a acestor produse este imensă, prin urmare, dacă te gândești la schimbarea aspectului unui living, un covor este suficient pentru a conferi încăperii un nou caracter.

Covoare la modă pentru camera de zi sau cum să alegi dimensiunea și forma?

Regula generală pentru selectarea unei dimensiuni de covor este: cameră spațioasă -covor mare, o cameră mică – un covor mic. Cu toate acestea, există și situații în care modelele de covoare dreptunghiulare mari și luminoase sunt capabile să mărească vizual spațiul. Covoarele mari sunt o soluție excelentă pentru ca interioarele mari clasice, finisate elegant, să se simtă mai confortabil și să pară mai mici decât sunt în realitate.

Covoarele de dimensiuni mai mici sunt mai bune în interioarele moderne, aranjate în stil scandinav. Astfel de covoare sunt, de asemenea, mult mai potrivite pentru camerele mai puțin spațioase. Acestea nu copleșesc interiorul, ci îi subliniază caracterul și îmbogățesc decorul.

Cele mai populare forme de covoare la modă sunt: dreptunghiulare, pătrate, ovale sau în formă de cerc. Alegerea unei forme specifice este opțională, dar trebuie luată în considerare cu atenție. Nu există contraindicații, de exemplu, să așezi un covor rotund sub o măsuță de cafea pătrată. Condiția este însă prezența altor echipamente în formă rotundă în interior.

În ceea ce privește culoare și designul, poți alege aproape la nesfârșit, producătorii oferind o varietate și o multitudine de motive decorative.

Cum și unde așezi covoarele?

În general, covorul este plasat în centrul încăperii sau amplasat astfel încât să definească o zonă dată( de exemplu, sufragerie, lounge, etc.) În primul caz, este bine să alegi covoare ușoare și de dimensiuni mai mari. Astfel de modele măresc optic spațiul și îl fac mai atractiv din punct de vedere vizual.

Pe de altă parte, atunci când se dorește marcarea unei anumite zone cu un covor, dimensiunile acestuia ar trebui să fie potrivite cu zona respectivă. Covorul din living, așezat sub măsuța de cafea, trebuie să iasă de sub mobilier pe fiecare parte cu cel puțin 30 cm. Modelele sau diferitele tipuri de canapele extensibile alese pentru living ar trebui să fie complet în zona covorului.

Dacă acest lucru este imposibil, merită să te asiguri că cel puțin picioarele din față ale mobilierului sunt pe covor. Așa, zona de relaxare va da impresia unui spațiu coerent și armonios și va fi, de asemenea, practic în utilizare, deoarece covorul nu se va mișca sau rula haotic pe podea.

Ultima oră

Comentariul meu