a fost desemnat câștigătorul pentru construirea ultimului lot al autostrăzii dintre cluj și târgu mureș
FOTO Economica.net

Sectorul de autostradă lipsă dintre Cluj și Târgu Mureș are de luni constructor desemnat, a anunțat luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit lui, o asociere româno-spaniolă a fost declarată câștigatătoare pentru contractul privind lotul Chețani -Câmpia Turzii, cu oferta de 363,79 milioane de lei (fără TVA).

„Are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lotului de 15,70 km finanțat din fonduri europene. Dacă nu apar contestații și contractul va fi semnat rapid, din 2023 vom putea circula doar pe autostradă pe cei aproximativ 100 de km dintre municipiile Cluj-Napoca și Târgu Mureș”, a transmis ministrul Transporturilor pe pagina proprie de Facebook, relatează Economica.net

Participantul de la licitație care corespunde descrierii șefului Transporturilor este cel reprezentant de un constructor din Oradea, respectiv Asocierea DRUM ASFALT (Leader),OPR ASFALT, OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS, TRAMECO, DRUMURI BIHOR.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit trei oferte la licitația pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3). Acest lot a fost relicitat după rezilierea contractului cu firma românească Straco.

Până la termenul limită din 30 septembrie au depus oferte următorii agenți economici:

  • Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL – ALPENSIDE SRL – EXPLAN SRL
  • Asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA
  • Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL

Valoarea estimată a contractului este de 383,44 milioane de lei fără TVA pentru cei aproximativ 15,7 km.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 20 iulie 2021 licitație pentru proiectarea și execuția lotului Chețani – Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco.

În martie 2021, CNAIR a anunțat a rezilierea contractul cu constructorul sectorului Cheţani-Câmpia Turzii, de pe Autostrada A3, deoarece, în ultimele cinci luni progresul fusese de un punct procentual. Reprezentanţii CNAIR precizau că după deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Cheţani, în data de 18 septembrie 2020, „antreprenorul a redus considerabil ritmul de execuţie a lucrărilor.” Astfel, la data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar în momentul rezilierii progresul fizic înregistrat era de 37,86%.

Contractul inițial pentru proiectarea și construcția celor 15,69 km ai lotului Chețani – Câmpia Turzii fusese atribuit constructorului român Straco în 2015 pentru suma de 279,74 milioane de lei, fără TVA. Ordinul de începere a fost emis în mai 2016.

Ultima oră

Comentariul meu