radare fixe pe valea oltului - unde vor fi plasate
FOTO arhivă

Radarele fixe de pe Valea Oltului revin. Momentan, radarele fixe vor fi montate pe DN1 – Valea Prahovei, DN7 – Valea Oltului şi A2 – Bucureşti – Constanţa, noteaza adevărul.ro.

Haosul de pe Valea Oltului

DN7 străbate Carpaţii Meridionali între Vâlcea şi Sibiu, făcând legătura între Muntenia, Oltenia şi Ardeal, şi ajungând la ieşirea din ţară, prin Vama Nădlag. În partea opusă se continuă până la autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, care mai departe se leagă de Autostrada Soarelui, spre cealaltă ieşire din ţară – Portul Constanţa.
Valea Oltului, parte din DN7 / E81, reprezintă una dintre cele mai tranzitate artere rutiere din România, fiind considerată şi printre cele mai periculoase rute, având în vedere numărul mare de evenimente rutiere înregistrate pe acest tronson.
În ultimii ani, traficul între Sibiu, Vâlcea şi Argeş a devenit un adevărat calvar, mai ales pe timpul verii, la final de săptămână sau în perioadele de sărbători când haosul pare să pună stăpânire pe şosea, în mod special pe cei 90 de kilometri de DN 7 / E 81 din judeţul Vâlcea. Aşa se face că, practic, pentru un tronson care în mod normal ar putea fi străbătut în cel mult două ore, timpul de aşteptare în trafic deseori se dublează, triplează şi aşa mai departe. Au existat situaţii în care circulaţia a fost blocată chiar şi 12 ore.
Accidentele rutiere şi lucrările la carosabil au contribuit din plin la problemele din trafic, pe lângă valorile crescute înregistrate în perioadele amintite şi neatenţia la volan.
Din discuţiile purtate cu poliţişti şi specialişti de la Drumuri a reieşit că din cele 600 de radare fixe ce urmează a fi implementate pe şoselele din România, pe Valea Oltului şi implicit Dealul Negru numărul acestora deocamdată este mai mic de 20, iar dintre acestea cele mai multe sunt de fapt camere inteligente ce vor fi amplasate pe centura de ocolire a municipiului Râmnicu Vâlcea şi în staţiunea Călimăneşti – Căciulata. În aceste zone vor fi vizate trecerile de pietoni şi intersecţiile importante sau problematice, precum şi sensurile giratorii.

Camerele video de supraveghere și radarele fixe

Pe centura din Râmnicu Vâlcea, spre exemplu, vor exista camere de supraveghere / radare fixe la benzinăria de la intrarea în oraş dinspre Piteşti – din intersecţia cu centura de sud a oraşului (DN67), la sensul giratoriu de la Goranu, de lângă podul peste Olt, în zona Kaufland Nord şi la intersecţia cu Calea lui Traian – de la ieşirea din oraş spre Sibiu.
La Călimăneşti, astfel de echipamente vor fi montate în zona Primăriei, a Hotelului Central, a Hotelului Traian, la Cozia, dar şi la Monumentul de la Jiblea, locuri în care s-au înregistrat multe evenimente rutiere, mai ales pe trecerile de pietoni.
Radarele fixe / camerele de supraveghere vor mai fi amplasate la intrarea dinspre Argeş, în judeţul Vâlcea, în zona Milcoiu, dar şi la ieşirea spre Sibiu, la Câineni. De asemenea, vor fi amplasate câteva echipamente şi pe parcurs: Budeşti, Seaca, Călimăneşti, zona Lotrişor / km 202 – 203 – după Viaductul Cârligul Mic spre Sibiu, dar şi la Gura Lotrului – la intersecţia cu DN 7A etc..

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii