sighișorenii invață dansuri populare de la profesorul coregraf vasile stoia de la junii sibiului

Sighișorenii au șansa de a învăța dansul popular cu instructor profesionist, membru al Ansamblului folcloric Junii Sibiului.

De anul acesta se organizează în Sighișoara cursuri cu instructor profesionist, profesor coregraf Vasile Stoia, membru al Ansamblului folcloric Junii Sibiului. Înscrierile au loc în această perioadă.

La aceste cursuri de dans popular pot participa sighișorenii și locuitorii din zonă, cu vârsta cuprinsă între 8 și 40 de ani

Costul cursului este unul modic, de doar 100 lei/lună iar cursurile se desfășoara la Sighișoara în după-amiezele de marți și joi la Școala Gimnazială Aurel Mosora, de la orele 16.00 și respectiv 18.00 pentru a fi accesibile unui număr cât mai mare de doritori.

Potrivit Mirelei Mihai, cea care a avut această inițiativă de a-l invita pe renumitul profesorul coregraf Vasile Stoia, membru al Ansamblului folcloric Junii Sibiului să organizeze aceste cursuri în orașul nostru, pregătirile se vor face pe grupe de vărstă, de la orele 16:00 – grupa 1 / 8 – 14 ani și de la orele 18:00 – grupa 2/ 15 – 40 ani .

Profesorul coregraf Vasile Stoia care va preda cursurile de dansuri populare la Sighișoara este fondatorul Școlii de dans popular ,, Vasile Stoia, coregraf al ansamblurilor Mărginimea și Ghiocelul din Sibiu, Târnavele și Muguri de pe Târnave din Mediaș, membru în ansamblul folcloric profesionist Junii Sibiului.

Este pentru prima dată când locuitorii din zonă au șansa unei astfel de pregătiri în arta dansului popular.

Ultima oră

Comentariul meu