programul ”astra vr”, un succes care va continua din primăvară - peste 9.000 de oameni l-au accesat

”Astra VR” este un proiect unic în România, implementat la cel mai mare muzeu în aer liber din sud estul Europei, la Sibiu. Din iulie anul trecut, mii de oameni au experimentat realitatea virtuală a satului de altă dată. Si a ”prins” nu doar la publicul tânăr, ci și la cei cu ceva mai mulți ani.

Prima dată într-un muzeu în aer liber din România tehnologia VR a fost utilizată într-un circuit expozițional. Programul ”Astra VR” a pornit nu timid ca altele, ci cu o mare încredere a celor de la muzeu că inovația va fi un succes. Și așa a și fost- peste 9.ooo de persoane au folosit tehnologia VR. În cadrul programului, căștile VR redau o lume virtuală a satului românesc, animată 3D, în care sunt reliefate scene de viață, peisaje, natură, arhitectură și obiceiuri. Gospodăria de boștinar din Sebeșul de jos și cea de oier din Rășinari sunt punctele de reper ale expoziției. Proiectul mai cuprinde secvențe de benzi desenate – povești despre păstorit și despre confecționarea lumânărilor din ceară, uleit și prepararea oțetului de mere.

”S-au folosit 13 obiecte restaurate care au fost introduse în poveste. Se vorbește despre viața oierilor de exemplu, iar în timpul experienței se face referire la aceste obiecte, se fac legături între vechi și nou, între tradiție și actualitate. Este într-adevăr o experiență care a fost extrem de plăcută pentru toți cei care au trăit-o”, spune Mirela Iancu, director de marketing la Muzeul Astra.

Implementarea proiectului s-a terminat, dar, o dată ce vremea v permite și casele din muzeu vor fi deschise, va fi reluat. Câteva ore pe zi, pentru ca mai apoi, pe timpul verii, să se revină la programul complet.

Reușita programului „Astra VR„ a fost completă atunci când i-a impresionat ți pe turiștii vârstnici. ”Deși nu au făcut parte din grupul țintă, cei în vârstă au fost impresionați. Acest lucru s-a dator și colegilor care au fost în permanență alături de vizitatori și i-a îndrumat. Și asta pentru că la noi românii, reticența și teama de a încerca ceva nou este mai mare decât la alte popoare. Dar, odată ce au fost introduși și li s-a explicat despre ce este vorba, chiar și vârstnicii au fost extrem de cooperați, iar experiența au spus că a fost extraordinară”, spune Mirela Iancu.

Ultima oră

Comentariul meu