dezvăluiri riseproject despre falimentul metalcar sibiu - nicolae neagu despre acuzațiile aduse: “totul e tendențios. le doresc sănătate”

Nicolae Neagu este unul din cei mai vechi și cunoscuți oameni politici sibieni. Este un liberal convins, care acum este vicepreședintele Senatului României. Nu a fost niciodată un personaj comod și a fost o vreme când a fost extrem e controversat. Mai ales în perioada Metalcar, când falimentul fabricii a fost îndelung discutat. Se pare că ecoul tranzacțiilor de atunci se aude și acum.

Jurnaliștii de la Riseproject au publicat o anchetă despre fabrica Metalcar, falimentul ei, vânzarea terenurilor pe care acum se află un cartier rezidențial. Nicolae Neagu este acuzat voalat de afaceri legale la suprafață, dar cu un interes ascuns. Sunt prezentate legăturile sale cu afaceriștii Romano Paganessi și Mihai Lăzureanu și afacerile pe care aceștia le-au derulat împreună. Și totul culminează cu vânzarea terenului fostei fabrici Metalcar și construcția unui cartier rezidențial de pe urma căruia s-a făcut un profit uriaș.

Întreg articolul și acuzațiile voalate aduse lui Nicolae Neagu, AICI 

”Să fie sănătoși, dar să își verifice trecutul”

Nicolae Neagu nu s-a arătat nici surprins de apariția articolului, nici foarte iritat. ”Articolul are o anumită țintă, dar care e nu știu. Au început ancheta undeva prin vară, eu le-am trimis punctul de vedere, la fel și toți cei care au fost întrebați. Am spus de ce a fost nevoit să iau deciziile respective. Poate că la acel moment unele nu au fost inspirate, dar cine vrea să asculte trebuie să țină seama și de contextul economic de atunci, de realitățile de atunci. Articolul e scris tendențios”, a spus Nicolae Neagu pentru Ora de Sibiu.

Liberalul spune că nu îi va da în judecată pe cei de la Riseproject, dar nici nu înțelege de ce au venit acum, după atâția ani, cu aceste ”dezvăluiri„. ”Sunt vicepreședintele Senatului, altceva nu știu ce se va întâmpla cu cariera mea. Cu siguranță că articolul are un scop, dar nu îl cunosc. Eu le doresc sănătate. Dar, unii dintre ei ar trebui să își verifice trecutul. În rest nu mă pronunț”, a spus Neagu.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu