video șelimbărul va deveni un pol al educației - ”construim grădinițe, școli. vrem să facem parte din programul românia educată”

Administrația locală a Șelimbărului are în plan transformarea comunei într-un pol al educației. Acest lucru se va întâmpla în timp, dar primii pași au fost făcuți deja. Va începe construcția grădiniței de pe strada Doamna Stanca, iar primăria caută terenuri pentru alte instituții de învățământ în zonele aglomerate ale Șelimbărului.

Primarul Marius Grecu a vorbit despre planurile pentru dezvoltarea educației din comună.

”Începem lucrările pentru creșă, pentru cealaltă grădiniță. Îmi doresc să găsim o posibilitate de a construi o grădiniță pe strada pictor Nicolae Brana. Ne dorim aceste centre în zonele aglomerate, în imediata proximitate a cartierelor, pentru ca părinții să lase copiii dimineața acolo și să nu se mai creeze ambuteiajele deja cunoscute”, spune primarul.

YouTube video

Acesta ”vede” și mai departe de atât, și spune că împreună cu consiliul local se gândesc și la construirea de școli. ”Avem în plan și asta, vrem să identificăm terenuri pe care să putem construi. La fel, școlile ar trebui să existe în cartiere, locuitorii sunt tineri cu copii, iar aceștia, evident, după grădiniță, vor trebui să meargă la școală”, sunt planurile de viitor ale administrației locale.

Ceva mai avansați sunt pașii pentru ridicarea unei săli polivalente în spatele centrului comercial. Aceasta se face prin ULBS. ”Am făcut demersuri și voi mai face pentru ca acel teren să intre în administrarea Șelimbărului, iar pe terenul rămas, lângă polivalentă, să construim un centrul educațional sportiv. Cu toate aceste investiții vrem ca Șelimbărul să facă parte din programul România Educată și să oferim tot ce se poate e acest plan”, spune Marius Grecu.

Întreg interviul cu Marius Grecu, primarul Șelimbărului, poate fi urmărit aici:

Dragos Popescu

Ultima oră

Comentariul meu