video: noul pug al șelimbărului – „în maxim două săptămâni vom avea primele planșe pentru dezbaterea publică”

În urmă cu doi ani, administrația locală din Șelimbăr făcea primii pași pentru elaborarea noului Plan Urbanistic General (PUG). Primarul comunei, Marius Grecu, spunea pe atunci că își dorește o localitate mai ordonată, cu un plan urbanistic corect pentru cei care vor să construiască, dar mai ales pentru care deja locuiesc în Șelimbăr. Edilul comunei a dezvăluit în cadrul emisiunii „Ora Locală” că în următoarele săptămâni, primele schițe ale specialiștilor vor intra în dezbatere publică.

YouTube video

Primarul comunei Șelimbăr spune că, în următoarele săptămâni, vor apărea primele schițe ale noului PUG. Acestea vor intra în dezbatere publică.

„Am demarat în urmă cu doi ani de zile lucrările pentru elaborarea Planului Urbanistic General (PUG). A fost această perioadă neprevăzută. Am solicitat, am avut o intervenție cu Comisia Tehnică de la Miniterul Dezvoltării înainte de a începe orice consultare publică pentru că am stabilit gândirea și cum am dori să ne dezvoltăm și am considerat oportun de a nu-l pune în dezbatere publică înainte să avem și punctul de vedere al specialiștilor. Motiv pentru care, cam în maxim 2 săptămâni, vom avea schițele, primele planșe pentru dezbaterea publică și o să organizăm workshop-uri în această direcție în care m-am gândit că ar fi foarte bine să interconectăm trei grupuri de lucru. O dată să avem specialiști, respectiv Ordinul Arhitecților, să avem cetățenii comunei și parte de ONG-uri pe care să le angrenăm în această dezbatere.

Aceste soluții deja le-am gândit, avem legături cu Cisnădie, avem Centura Sud care va trece prin Șelimbăr, un proiect al Consiliului Județean care este practic prinsă în PNRR. Cu Centura Sud vom reglementa și această intersecție din zona Dracula, vom prelungi bulevardul Mihai Viteazu tot până în acest nod rutier. Va fi un nod rutier foarte mare la intrarea în Șelimbăr, zona Dracula, și atunci se va reconfigura întregul sistem de circulație”, a declarat Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr.

Interviul poate fi urmărit mai jos:

Ultima oră

Comentariul meu