investiții majore la piața cibin și cea din vasile aaron – se fac parcări pe acoperișuri

Principalele piețe din Sibiu vor primi o nouă înfățișare. Primăria va investi masiv anul acesta în modernizarea piețelor de la Cibin și Vasile Aron. Vor apărea parcări supraetajate, iar comercianții vor vinde în condiții mai bune.

Primarul Astrid Fodor a anunțat că din bugetul pe anul acesta sume importante sunt direcționate către demararea procedurilor de modernizare a piețelor din Vasile Aaron și de la Cibin. Aceste investiții se pot face doar din bugetul Primăriei, pentru că Piețe S.A. nu are un profit care ar putea asigura o astfel de dezvoltare și nici fonduri europene nu se pot accesa din cauza codului CAEN care este similar cu cel al agențiilor imobiliare.

”Pentru cele două piețe investiția este majoră. Tocmai de aceea nu au fost o prioritate, am considerat că este necesar să reabilităm cartierele, dar acum a venit și rândul piețelor. Pentru cea de la Cibin s-a lansat deja un concurs de soluții la Ordinul Arhitecților. Asta pentru că ne dorim nu doar să modernizăm piața, ci întreaga zonă. Acolo vor fi și malurile Cibinului amenajate, iar această zonă poate fi extinsă până încolo, către Terezian. Și aici, la Cibin, și la Vasile Aaron vor fi amenajate parcări supraetajate deasupra piețelor. Pentru Vasile Aaron proiectantul va prezenta PUZ-ul săptămâna viitoare, iar apoi vom putea porni cu documentațiile”, spune Astrid Fodor.

 

Ultima oră

Comentariul meu