video: viitorul a sosit - mașinile zburătoare pot transporta pasageri
Sursa Foto - Captura Video CNN

O mașină care se poate transforma într-o aeronavă mică a trecut cu brio testele de zbor în Slovacia, spun dezvoltatorii, potrivit CNN.

YouTube video

„AirCar” a primit un Certificat oficial din partea Autorității de Transport din Slovacia după ce a finalizat 70 de ore de „testări de zbor riguroase”, potrivit Klein Vision, compania care se află în spatele „vehiculului controversat”.

Vehiculul numit AirCar a realizat 200 de probe de zbor, timp de 70 de ore și a fost testat riguros, în confirmitate cu standardele Agenției Europene pentru Siguranța Aviației. După primirea acestui certificat, compania producătoare ar trebui să înceapă să ruleze un model de masă care va primi certificare în anul următor, portivit Yoda.ro.

„Testele de zbor au inclus întreaga gamă de manevre de zbor și performanță și au demonstrat o stabilitate statică și dinamică uimitoare în modul avion”, a declarat compania.

Un purtător de cuvânt al Klein Vision a declarat pentru CNN că este necesară o licență de pilot pentru a pilota vehiculul hibrid și a adăugat ca mașina zburătoare să fie disponibilă pentru vânzare în 12 luni.

 

Ultima oră

Comentariul meu