ucraina, ironie la adresa germaniei după ce a trimis 5.000 de căști militare - „ce vor mai trimite? perne?”
Sursa Foto - Pixabay

Ministrul Apărării, Christine Lambrecht, a declarat că Germania trimite Ucrainei 5.000 de căști militare. Această decizie vine în urma criticilor tot mai mari la adresa Berlinului care refuză să furnizeze arme Kievului pentru a o ajuta să se apere împotriva unei posibile invazii ruse, scrie Reuters.

„Am primit o scrisoare de la ambasada Ucrainei, cerând sprijin cu echipamentul militar, căști mai precis”, le-a spus Lambrecht reporterilor la Berlin. „Vom furniza Ucrainei 5.000 de căști – ca un semnal clar: Suntem de partea voastră”, scrie Digi24.

În timp ce SUA și Marea Britanie au început să trimită mai multe arme Ucrainei, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea „armelor letale”, în ciuda apelurilor repetate din partea Kievului, în contextul comasării trupelor rusești de la granițe.

„Acesta este echipament, nu sunt arme, însă ajută”, a spus Lambrecht. „Este exact modul în care vom continua să funcționăm în acest conflict. Lucrăm către atingerea unei soluții pașnice la acest conflict în mijlocul Europei”.

Primarul din Kiev, Vitali Klitschko a catalogat transportul de 5.000 de căști ca fiind o „glumă”: „Ce fel de sprijin va mai trimite Germania. Perne?”, a întrebat acesta.

Ultima oră

Comentariul meu