apel de la medicii din upu sibiu - ”nu mai aglomerați urgența! testarea rapidă covid se poate face și la medicii de familie!”
foto: arhivă

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și conducerea Unității de Primiri Urgențe din cadrul acestuia fac apel către cetățenii județului Sibiu să apeleze responsabil la serviciile de urgență, pentru a evita supra aglomerarea și creștea timpilor de așteptare, în contextul înmulțirii numărului de suspiciuni de infectare cu Covid-19.

Prin urmare medicii roagă persoanele asimptomatice sau cu simptome ușoare ale infecției cu SARS-CoV2 precum și contactele directe ale unor persoane confirmate, să se adreseze medicilor de familie în vederea testării pentru depistarea infecției cu Covid-19.

În acest fel vor fi evitate aglomerările, se vor limita riscurile de transmitere a infecției precum și creșterea timpilor de așteptare iar activitatea personalului se va desfășura corespunzător, în vederea gestionării urgențelor medicale!

„Unitatea de Primiri Urgențe este o zonă vitală, unde sunt preluate traumele majore, cazurile extrem de grave de natură cardiologică, neurologică, cazurile chirurgicale s.a.m.d. Activitatea <verde> este permanent una intensă iar câteva minute pot face diferența între viață și moarte. Din păcate, creșterea solicitărilor pentru testarea Covid-19 din valul pandemic actual duce la aglomerarea serviciului, deși foarte mulți dintre cei care se adresează pentru testare nu prezintă caracteristicile unui urgențe majore. Către toți pacienții care nu au o situație medicală cu adevărat urgentă, care să le pună viața în pericol, adresez rugămintea să apeleze la medicii de familie pentru testare și la centrele de evaluare Covid-19 pentru gestionarea ulterioară a cazului. Astfel, în UPU vom putea prelua cu prioritate cazurile cu adevărat grave, atât din zona <verde> cât și din cea <roșie>, salvând cât mai multe vieți. Vă mulțumesc!”, transmite medicul șef al UPU Sibiu, Dr. Constantin Roșca.

Ultima oră

Comentariul meu