Veste bună - Programul "Anii Drumeţiei" se va desfăşura şi în 2022, la Sibiu

Consiliul Judeţean a anunţat, marţi, că va continua şi în acest an programul „Anii Drumeţiei” cu ghizi, însă şi-a propus să atragă şi copiii şi tinerii pentru a face mişcare şi să deprindă un stil de viaţă sănătos.

„Ne dorim să trezim gustul pentru drumeţie şi mişcare în aer liber pentru copii şi tineri, de la cele mai mici vârste. Venim în acest fel în sprijinul părinţilor care vor o alternativă la timpul petrecut de copii în faţa ecranelor. Văd în acest program şi o politică locală de promovare a sănătăţii: cu cât ne formăm mai devreme deprinderile pentru un stil de viaţă sănătos, cu atât ne cresc şansele de a avea o populaţie mai puţin predispusă spre sedentarism şi îmbolnăviri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Un element de noutate vor fi drumeţiile ghidate pentru elevii din judeţul Sibiu, care se vor organiza printr-un parteneriat al Consiliului Judeţean Sibiu cu Inspectoratul Şcolar Judeţean ce urmează să fie semnat în perioada imediat următoare. În cadrul drumeţiilor, elevii vor beneficia şi de activităţi educative şi de descoperire a naturii.

„Vor reveni mult aşteptatele drumeţii pentru publicul larg, care vor cuprinde şi alte activităţi în aer liber, specifice sezonului de iarnă: schi de tură şi drumeţie pe rachete de zăpadă, în funcţie de condiţiile meteo. Ca şi până acum, nivelul de dificultate va varia, de la ture uşoare – dedicate începătorilor sau familiilor cu copii, până la ture antrenante – dedicate celor cu experienţă. Din dorinţa de a asigura sustenabilitatea acestor activităţi, atât pentru ghizii locali de turism, cât şi pentru producătorii locali implicaţi în aceste evenimente, participarea la turele ghidate se va face în schimbul unei taxe modice. Pentru a încuraja un număr cât mai mare de iubitori de drumeţie să participe, Consiliul Judeţean Sibiu continuă să subvenţioneze costul, acoperind o parte din cheltuielile de organizare”, se arată în comunicatul CJ Sibiu.

Scopul principal al acestor drumeţii este de a promova traseele turistice din judeţ, resursele naturale şi obiectivele turistice din împrejurime. Publicul este familiarizat astfel cu principiile de bază ale drumeţiei, începând de la echipamentul adecvat, până la înţelegerea şi urmărirea marcajelor şi a elementelor de signalistică de pe traseu. Printre ghizii de turism care au ghidat aceste ture se numără: Adela Dadu, Petre Dadu, Florin Ionescu, Daniel Ţichindelean, Lorand Peter, Iulian Pănescu, Ioana Pătrăşcoiu şi Bogdan Muntean.

Promovarea culturii de drumeţie în rândul publicului larg a inclus în 2021 organizarea a 27 de drumeţii în zona montană şi cea colinară a judeţului. Evenimentele au fost finanţate de către Consiliul Judeţean Sibiu, iar participarea s-a realizat în mod gratuit, pe baza unei înscrieri prealabile.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică