un imobil și un drum din agnita trec în posesia consiliului județean - se construiește un centru de colectare a deșeurilor
Foto Arhivă

Consiliul Județean Sibiu are în plan îmbunătățirea și modernizarea sistemului de management al deșeurilor la nivelul județului. Pentru asta a accesat fonduri europene pe care le va folosi inclusiv la construirea unei stații de transfer și centru de colectare a deșeurilor la Agnita. Dar, pentru a primi banii, trebuie să facă dovada că este proprietarul terenurilor pe care se va construi. Și pentru acest lucru suprafețele necesare trec din proprietatea Agnitei în proprietatea Consiliului Județean.

Astfel, în proprietatea publică a consiliului Județean va trece imobilul teren- drum în suprafață totală de 17.800 metri pătrați. AL fel se va întâmpla și cu un teren de 3.192 de metri pătrați.

”Proiectul menționat se realizează și beneficiază de avantajele implementării în cadrul întregului județ, inclusiv în cadrul unității administrativ teritoriale Agnita. Având în vedere importanța realizării proiectului menționat pentru întreg județul Sibiu, proiect a cărui implementare aduce beneficii pentru mai multe UAT-uri de pe raza teritorială a județului Sibiu, bunul ce face obiectul proiectului de hotărâre este de interes public județean.
Pentru execuția lucrărilor aferente proiectului, Județul trebuie să dețină un drept real asupra imobilului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare precum și cu cerințele de eligibilitate referitoare la asigurarea terenurilor aferente investițiilor din cadrul programului de finanțare”, se arată în proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor județeni în ședința de la finalul lunii.

 

Ultima oră

Comentariul meu