un cunoscut fotograf are nevoie urgentă de sânge - hai să îl ajutăm pe mircea roșca

Un cunoscut fotograf clujean are nevoie urgentă de sânge. Mircea Roşca a suferit anul trecut un transplant de inimă, iar în urmă cu o săptămână a fost nevoie de o nouă intervenţie. Acum a făcut o infecţie şi are nevoie de sânge. De o săptămană este intubat şi sedat. Unul dintre apropiaţii săi, Laviniu Lazăr, a lansat un apel de ajutor.

„Mircea e un om deosebit (cei care ma cunosc stiu ca nu folosesc des cuvintele astea). Daca puteti sa il ajutati, merita din plin. Nu contează grupa de sânge!

Îi rugăm pe cei care pot dona să o facă la Centrul de Transfuzii din Târgu Mureș. Programul este de la ora 7:30 la 13:30 (conform paginii de FB, link mai jos)!
POSIBIL sa se poata si din alte locatii, dar intrebati si asigurati-va ca e pentru Mircea.

Specificați că donați pentru MIRCEA ROSCA de la INSTITUTUL DE URGENȚĂ PENTRU BOLI CARDIOVASCULARE ȘI TRANSPLANT TÂRGU MURES.

Singurele condiții sunt: să nu luați medicamente de inimă sau rinichi și să nu mancați un mic dejun gras în ziua donării! Vă rugăm să specificați că donați pentru Mircea Roșca.

Interenat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mures. Pe pagina de mai jos gasiti detalii despre program si localizare.

https://www.facebook.com/Centrul-Regional-de-Transfuzie-Sanguina-Targu-Mures-799502736769988/”, scrie Laviniu Lazăr.

Şi alţi apropiaţi ai lui Mircea Roşca au lansat apeluri similare.

În octombrie medicii conduși de profesorul Horațiu Suciu au reușit să încheie cu succes operația de transplant de inimă după șase ore și jumătate.

La acel moment coordonatorul echipei de transplant cardiac de la Târgu Mureș le-a mulțumit medicilor care s-au implicat în această operație grea de tot care a salvat viața unui om.

”Doresc să subliniez gestul de generozitate și omenie a familiei greu încercate a tânarului donator care a înțeles că prin acest gest a reușit să salveze mai multe vieți. Mulțumim SMURD pentru promptitudine și colaborarea excelență. Încă odată inima medicinii românesti a bătut la Târgu Mureș”, a scris prof dr Horațiu Suciu..

Ultima oră

Comentariul meu