directorul dsp sibiu - ”mai avem 4-5 săptămâni de val 5. presiunea pe spitale e scăzută”

Valul 5 al pandemiei de coronavirus este cel în care virusul se transmite cel mai rapid, dar, așa cum au anunțat specialiștii, varianta Omicron este mai ușoară decât precedentele. Asta se vede și în gradul de ocupare al paturilor destinate covid, în județul Sibiu. Directorul DSP Sibiu spune că suntem aproape de vârful valului și în maxim o lună îl vom depăși.

Între județele din zona centru, Sibiul se află pe locul 2 la gradul de ocupare al paturilor destinate pacienților covid. ”Gradul de ocupare se calculează în fiecare joi. În data de 20 ianuarie județul Sibiu avea un grad de ocupare de 13%. Doar Covasna este sub noi, cu 7%, restul județelor fiind peste Sibiu. Asta arată că presiunea pe spitale este mult mai scăzută în acest val comparativ cu precedentele. Dar, în continuare numărul persoanelor infectate este mare”, spune Lucian Blăguțiu, directorul DSP Sibiu.

 

Acesta estimează că în 4-5 săptămâni valul 5 va fi terminat. ”Estimez că ne aflăm aproape de vârful acestui val, iar în vreo 5 săptămâni va trece. A crescut și numărul de teste făcute populației, dar în continuare vaccinarea rămâne principala armă împotriva virusului”, a spus Blăguțiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu