decizie fără precedent - colegiul naţional "octavian goga" din sibiu, interzice bulgăreala
Sursa Foto - Pixabay

Decizie fără precedent la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu. Conducerea interzice bulgăreala.

„Pentru a evita orice eveniment neplăcut, vă rugăm să citiţi cu atenţie următorul anunţ:
Pe toată perioada cu ger şi zăpadă, în curtea şcolii este strict interzisă bătaia cu zăpada şi datul pe gheaţă, două jocuri care se pot transforma în pericole pentru mulţi dintre noi şi pot duce la distrugerea patrimoniului. Orice abatere de la aceste reguli va fi sancţionată conform regulamentului. De asemenea, vă rugăm să nu aglomeraţi banda de circulaţie din faţa şcolii şi să evitaţi îmbulzeala la poarta din strada Bastionului. Elevii vor veni la şcoală la ora de începere a cursurilor, pentru a preveni „distracţia” cu zăpadă din curtea şcolii.
Vă mulţumim pentru înţelegere, sprijin şi solidaritate!
P.S. Orice om de zăpadă e binevenit”, scrie Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Astia sunt de-a dreptul nebuni la cap. Progresismul asta cu accente dictatoriale si hotarari imbecile a pus mana pe tara. Pana nu ii scutura bine oamenii, pe idiotii aia care iau astfel de hotarari, si ii schimba din functiile de unde decreteaza prostii, nu se va rezolva nimic. Legea profesorilor pepsiglas cu 5 la titularizare si postul luat politic, pe pile. Mai vor si salarii pentru munca deosebita pe care o depun. Ce a ajuns invatamantul romanesc!

    1. Daca nu tu, ci copilul tau ia un bulgare in ochi, te linistesti sau esti prea lovit de viata in minte? Cui iei gatul, copilului care l a lovit sau profesorilor, scolii care „nu face nimic”? Se vede ca in cazul tau n-a functionat asta cu scoala. Baiatul meu si-a rupt mana in curtea scolii, imi permit sa zic ca e cea mai misto chestie pe care am auzit-o. Asa ar trebui sa fie la toate scolile.

      1. Scoala nu este loc de joaca, ci mediu academic. Parintii carora le plac jocurile de iarna au ocazia sa mearga cu copiii in parc si sa le ofere chiar ei prilej de bulgareala, patinaj fara patine etc. In plus, articolul omite sa pomeneasca activitatea cu care a fost inlocuita celebra bulgareala.

    2. Titlul este incitant, dar nu este neaparat si relevant. Poate ar fi fost bine ca articolul sa fie mai bine documentat/ intentionat si sa mentioneze si activitatea propusa copiilor in locul traditionalei si periculoasei bulgareli. Bataia cu zapada in curtea scolii este categoric un joc periculos: copiii nu pot fi supravegheati corespunzator, se strang laolalta elevi de varste diferite, cu abilitati diferite sau chiar cu probleme diferite (care poarta ochelari, de exemplu; un bulgare bine tintit sau incarcat cu gheata, ‘in gluma’ nu inseamna doar cheltuieli neprevazute, dar poate lasa urme pe viata). Practicat inaintea orelor, jocul are ‘darul’ de a agita elevii care sunt apoi cu greu linistiti in clasa si se pierde timp pretios dedicat lectiilor. Jocul inceput intr-o recreatie tinde intotdeauna sa agite spiritele pe termen lung, perturband activitatea didactica. Dupa ore, este la fel de periculos, pentru ca orice accident din curtea scolii devine responsabilitatea institutiei. Patinajul de ocazie in curtea scolii este de asemenea riscant, atat pentru cei care il propun, cat si pentru cei care au ghinionul sa calce mai tarziu pe suprafata alunecoasa. Atata timp cat noi, adultii, consideram accident de munca o problema din incinta companiei, de ce nu ar avea si copiii dreptul ca scoala sa fie un loc sigur? Chiar si pentru parinti este mai sigur, intrucat astfel este exclus riscul de a trebui sa plateasca sume consistente pentru a achita daunele provocate de neindemanarea copilului. Profesorii nu au nici rolul, nici timpul necesar pentru a supraveghea asemenea jocuri. Perioada aceasta este insa o excelenta oportunitate pentru parinti de a iesi in parcuri sau zone care se preteaza jocurilor specifice iernii si a petrece timp cu propriii copii, profitand de ocazie pentru a-i supraveghea, a-i sfatui, a-i indruma si a-i tempera atunci cand jocul depaseste granitele de siguranta.