consiliul județean pune administrator la aeroportul sibiu un candidat care nu a obținut notă de trecere
Sursa: Air24

Mandatele administratorilor numiți de Consiliul Județean în Consiliul de Administrație al Aeroportului Sibiu au expirat la finalul anului trecut. Ca urmare, în ședința CJ de la finalul lunii se vor vota noile nume care vor ocupa aceste posturi: Ștefan Nartea și Marius Chiriac.

Pentru cele două posturi s-au depus 3 dosare. Punctajul minim de 80 de puncte respectiv minim ponderat 80%, pentru cele 2 posturi fiind obținut de unul dintre candidați, respectiv 87,32. Este vorba despre Ștefan Nartea.

Dar, în proiectul de hotărâre pentru numirea celor doi, Consiliul Județean motivează faptul că în acest moment conducerea Aeroportului este una provizorie și în plus aici sunt în derulare programe de investiții majore care de asemenea necesită administrare, organizare și implementare de organe de conducere complete și competente.

Astfel, prelevându-se de o ordonanță a Guvernului, CJ propune ca pe al doilea post să fie numit candidatul de pe locul 2 care, deși nu a obținut nota de trecere, a fost foarte aproape. Este vorba despre Marius Chiriac.

”Cu toate acestea potrivit prevederilor legale incidente, la luarea deciziei de numire, autoritatea poate numi candidați din lista scurtă fără a fi condiționată de acest prag, concluziile comisiei fiind cu titlu de recomandare așa cum prevede pct. 6 lit. c), 24 al art. 1 din actul normativ mai sus menționat, pragul minim de 80 nefiind imperativ impus de legislație.
Se poate observa faptul că unul dintre candidați a obținut un punctaj de 78,74 foarte apropiat de pragul minim stabilit de comisie, la o analiză a gradului în care consiliul va avea în mod colectiv capacitatea identificată ca fiind necesară, precum și existența unor combinații de candidați nominalizați, duce indubitabil la capacități mai ridicate decât pragul minim identificat de comisie ca fiind necesar.
Astfel, arătăm faptul că în prima etapă a fost selectat un administrator cu studii și bogată
experiență în domeniul aviatic și reprezentantul autorității publice tutelare cu studii și experiență în domeniul economic. În ceea ce privește reprezentantul Ministerului Finanțelor, este de asemenea cu studii și experiență în domeniul economic.
În etapa a doua, domnul Nartea Ștefan Florin care a obținut cel mai mare punctaj, are studii
juridice și o experiență considerabilă în acest domeniu. În ceea ce privește cel de al doilea candidat în ordinea punctajului obținut, domnul Chiriac Marius Cristian prin documentele depuse la dosar a demonstrat o bogată experiență în management și administrarea afacerilor, este un antreprenor de succes și în prezent este și administrator la o companie de transport.
Astfel, combinația de cunoștințe profesionale, abilități, experiențe și comportamente necesare ducerii la îndeplinire, în condiții de eficiență a obligațiilor prevăzute în sarcina consiliului ca întreg, poate fi îndeplinită cu succes în componența consiliului incluzând candidatul care a obținut punctajul de 78,74.”, sunt explicațiile din proiectul de hotărâre prin care urmează a fi numiți cei doi în CA-ul Aeroportului.

 

Ultima oră

Comentariul meu