Unirea Principatelor, cunoscută și ca Mica Unire, a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Deși în orașul de pe Cibin nu s-au organizat luni activități specifice, sibienii și turiștii au luat la pas străzile înguste. Aceștia au sărbătorit în compania prietenilor și a celor dragi și au profitat de ziua liberă admirând urbea înzăpezită.
În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, iar, începând din 2016, această dată a devenit zi liberă nelucrătoare. Românii au profitat din plin de weekendul prelungit, și au mers la munte și în orașele cu potențial turistic. Mulți dintre aceștia au s-au îndreptat către Sibiu. Aceștia au rămas impresionați de frumusețea orașului, mai ales că acum a îmbrăcat hainele albe.
„Am evadat din București și am venit să vizităm Sibiul. Este minunat, este un timp așa frumos, este și zăpadă, este și soare, încântător”, spune o tânără din Capitală.
Sibienii, dar și turiștii au preferat să sărbătorească Mica Unire în centrul Sibiului. Aceștia fie și-au făcut rezervări pentru a lua masa la restaurantele din urbe, fie s-au fotografiat în fața clădirilor istorice și s-au plimbat pe pietonalele înguste.
„Sărbătorim Mica Unire! Au venit prietenii noștri de la București și mergem să vedem ce e pe aici. (…) Vrem să vedem cum sărbătorește Sibiul unirea! Deocamdată mi se pare frumos, mai ales că vremea ține cu noi”, spun câteva persoane.
„Sărbătorim unirea a două principate. Sărbătoresc cu sufletul, cu voie bună și cu urări de bine poporului român”, spune un sibian.
Chiar dacă activitățile de Mica Unire au lipsit, iar oamenii n-au încins Hora Unirii ca în trecut, aceștia s-au bucurat de o zi frumoasă la Sibiu și au profitat de ziua liberă. Vremea a ținut cu ei, însă în următoarele zile va fi ger, urmând ca mai apoi să revină ninsorile. DETALII DESPRE VREME, AICI.