video: mica unire, sărbătorită la sibiu - sibienii și turiștii au admirat centrul înzăpezit - „este minunat orașul”

Unirea Principatelor, cunoscută și ca Mica Unire, a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Deși în orașul de pe Cibin nu s-au organizat luni activități specifice, sibienii și turiștii au luat la pas străzile înguste. Aceștia au sărbătorit în compania prietenilor și a celor dragi și au profitat de ziua liberă admirând urbea înzăpezită. video: mica unire, sărbătorită la sibiu - sibienii și turiștii au admirat centrul înzăpezit - „este minunat orașul”

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, iar, începând din 2016, această dată a devenit zi liberă nelucrătoare. Românii au profitat din plin de weekendul prelungit, și au mers la munte și în orașele cu potențial turistic. Mulți dintre aceștia au s-au îndreptat către Sibiu. Aceștia au rămas impresionați de frumusețea orașului, mai ales că acum a îmbrăcat hainele albe.

„Am evadat din București și am venit să vizităm Sibiul. Este minunat, este un timp așa frumos, este și zăpadă, este și soare, încântător”, spune o tânără din Capitală. 

[fvplayer id=”618″]Sibienii, dar și turiștii au preferat să sărbătorească Mica Unire în centrul Sibiului. Aceștia fie și-au făcut rezervări pentru a lua masa la restaurantele din urbe, fie s-au fotografiat în fața clădirilor istorice și s-au plimbat pe pietonalele înguste.

video: mica unire, sărbătorită la sibiu - sibienii și turiștii au admirat centrul înzăpezit - „este minunat orașul” video: mica unire, sărbătorită la sibiu - sibienii și turiștii au admirat centrul înzăpezit - „este minunat orașul” video: mica unire, sărbătorită la sibiu - sibienii și turiștii au admirat centrul înzăpezit - „este minunat orașul”

„Sărbătorim Mica Unire! Au venit prietenii noștri de la București și mergem să vedem ce e pe aici. (…) Vrem să vedem cum sărbătorește Sibiul unirea! Deocamdată mi se pare frumos, mai ales că vremea ține cu noi”, spun câteva persoane.  video: mica unire, sărbătorită la sibiu - sibienii și turiștii au admirat centrul înzăpezit - „este minunat orașul”

video: mica unire, sărbătorită la sibiu - sibienii și turiștii au admirat centrul înzăpezit - „este minunat orașul”

„Sărbătorim unirea a două principate. Sărbătoresc cu sufletul, cu voie bună și cu urări de bine poporului român”, spune un sibian.

Chiar dacă activitățile de Mica Unire au lipsit, iar oamenii n-au încins Hora Unirii ca în trecut, aceștia s-au bucurat de o zi frumoasă la Sibiu și au profitat de ziua liberă. Vremea a ținut cu ei, însă în următoarele zile va fi ger, urmând ca mai apoi să revină ninsorile. DETALII DESPRE VREME, AICI.

Ultima oră

Comentariul meu