primăria, despre copacii căzuți în parcul sub arini - „nu au fost identificați arbori cu risc iminent”

Parcul Sub Arini era, zilele trecute, plin de copaci doborâți la pământ. Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că arborii sunt verificați periodic de echipele de la Serviciul Parcuri și Zone Verzi și, la ultima evaluare din 13 ianuarie, „nu au fost identificați copaci cu risc iminent de cădere”. Chiar și așa, săptămâna trecută, un arbore tânăr a fost doborât de vânt, fiind scos din rădăcină.

Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că arborii din parcurile din oraș, implicit cei din Sub Arini, sunt inspectați periodic de echipele Serviciului Parcuri și Zone Verzi, luându-se măsurile specifice în cazul arborilor care prezintă o stare precară. De la finalul anului trecut s-a început evaluarea arborilor și cu ajutorul tomografului achiziționat de Primăria Sibiu.

„Concret, în cazul parcului Sub Arini, în perioada 25.10.2021- 08.11.2021 s-au efectuat lucrări de îndepărtare a ramurilor uscate, cu risc de desprindere. În perioada 31.08.2021-12.11.2021, în urma evaluărilor, au fost recoltați 16 arbori din acest parc, din cauza unei stări fitosanitare precare, prezentând un potențial pericol de cădere, mai ales în contextul unui vânt puternic. În data de 13.01.2022 a fost efectuată o nouă inspecție în parcul Sub Arini și nu au fost identificați arbori cu risc iminent de cădere”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Despre copacii care săptămâna trecută erau culcați la pământ în Sub Arini, reprezentanții Primăriei spun că doar unul a căzut recent, în data de 17 ianuarie, din cauza vântului restul fiind doborâți anterior.

„În data de 17 ianuarie 2022, Sibiul s-a aflat sub avertizare cod galben de vânt puternic. Ulterior, echipele Serviciului Parcuri și Zone Verzi au constatat că un singur copac tânăr a fost doborât de vântul puternic, fiind smuls din rădăcină. Acest trunchi a fost îndepărtat în cursul zilei de 19.01.2022. Restul trunchiurilor care se văd în imaginile transmise de dumneavoastră nu au fost doborâți de vânt în data menționată, ci anterior, fiind în curs de ridicare din teren, conform unei planificări prealabile”, mai spune Mirela Gligore.

Ultima oră

Comentariul meu