video foto ninsoare puternică la sibiu - este cod galben - circulați cu atenție!

Sâmbătă după-amiaza la Sibiu s-au pornit ninsoarea și viscolul. Ninge puternic, și, deși vântul bate cu putere, fulgii reușesc să se aștearnă. Meteorologii au anunțat cod galben la munte, dar se pare că acesta se aplică ți pentru municipiul Sibiu. Polițiștii atrag atenția șoferilor să circule cu atenție pe o astfel de vreme.

La munte, la peste 1700 de metri altitudine, meteorologii au anunțat până luni, cod galben de viscol și ninsori. Și la Sibiu a început să ningă puternic, iar vântul care bate face ca temperatura resimțită să fie mult mai scăzută.

YouTube video

Având în vedere prognoza meteo, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

video foto ninsoare puternică la sibiu - este cod galben - circulați cu atenție! video foto ninsoare puternică la sibiu - este cod galben - circulați cu atenție! video foto ninsoare puternică la sibiu - este cod galben - circulați cu atenție!

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

video foto ninsoare puternică la sibiu - este cod galben - circulați cu atenție! video foto ninsoare puternică la sibiu - este cod galben - circulați cu atenție!

Adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

video foto ninsoare puternică la sibiu - este cod galben - circulați cu atenție! video foto ninsoare puternică la sibiu - este cod galben - circulați cu atenție!

Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Unde sunt masiniile de dezapezire?????iarasi ia prins nepregatiti???akum ca au castigat cei de la soma drsapezirea pe oras isipermit sa iasa tarziu doar e unchiul RALUCAI TURCAN de la bacau