terenurile neîngrijite impozitate de 5 ori mai mult la sibiu - primii proprietari ”taxați”

Primăria Sibiu anunță demult că proprietarii terenurilor neîngrijite vor plăti un impozit de 500% mai mare. Unii dintre ei nu au luat în seamă acest lucru, iar acum sunt buni de plată. Pentru cinci dintre aceștia majorarea impozitului va fi votată în ședința de consiliu local de la finalul lunii.

Cel mai mare teren și implicit cel mai mare impozit ”aparține” S.C. Avicola S.A. Terenul, de 31.637 de metri pătrați se află pe strada Viile Sibiului, zona de impozitare D. Nici acest teren nu a fost curățat după notificarea proprietarului, în continuare pe el fiind depozitate gunoaie, vegetația este neîngrijită, iar dintr-o construcție veche au rămas ruine.

Unul dintre terenuri aparține S.C. Alped și se află pe strada Lemnelor, în zona de impozitare B. Terenul are 2.167 de metri pătrați. Deși proprietarul a fost somat să curețe terenul, în continuare pe el se află deșeuri, vegetație neîngrijită.

Sabine Sigrid Condiescu este proprietara terenului de 3.144 metri pătrați situat în zona de impozitare A, pe strada Școala de Înot. Proprietara este domiciliată în Germania, dar acest lucru nu ar fi trebui să fie o piedică pentru curățarea terenului, chiar și după ce s-au trimis somații în acest sens.

Stelea Gerharda Mella are domiciliul în Făgăraș, dar este proprietara unui teren din Sibiu, pe starda I.L. Caragiale, zona de impozitare B, în suprafață de 1.064,70 metri pătrați. Pe acest teren se află vegetaţie neîngrijită, gunoi menajer, plastic, cărămizi , cartoane, astfel că se încadrează în categoria terenurilor considerate neîngrijite.

Doi soți, Cînduleţ Carmina Lucreţia şi Cînduleţ Florin, cu domiciliu în Sibiu,  au în proprietate un teren situat pe strada Nicolae Teclu, care este zonă de impozitare A, în suprafață de 334 metri pătrați. Terenul este plin de gunoi menajer, plastice, cartoane, cărămizi, lemne, astfel că impozitul va fi anul acesta de 5 ori mai mare.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ce se întâmplă cu terenurile primăriei Sibiu care sunt neîngrijite?Știați că primăria Sibiu amendează cetățenii care lucrează pământul proprietate al primariei din cartierul Veterani?Terenul respectiv este lucrat de foarte mulți ani de cetățeni harnici care cultivau legume pe un teren ,altfel rămas neîngrijit. Ei bine cetățenii respectivi au fost amenințați că vor răspunde conform legii dacă mai folosesc pământul respectiv.Sunt foarte curios dacă primăria Sibiu își va da singură amendă pentru deținere de terenuri neîngrijite. Eu am lucrat până acum un astfel de teren ,dar în urma amenințărilor cu amendă am decis să renunț. S a ajuns în situația anormală sa primești amendă pentru faptul de a fi gospodar pe un teren rămas pârloaga chiar și deținut de Primăria Sibiu.