video nuc tăiat la sibiu fără nicio autorizație - ”a venit poliția locală, s-a uitat și au zis că e în regulă. să îl taie”

Nucul, indiferent că face parte dintr-o livadă sau a crescut separat, dacă e pe stradă sau în curtea cuiva, este o specie protejată, care nu poate fi tăiat decât cu avize speciale. Un sibian ori nu a știut, ori a ignorat aceste aspecte, și a tăiat cam jumătate din nucul care se află în curtea sa. Mai grav însă este faptul că polițiștii locali care au venit la fața locului, sesizați de un vecin, nu cunosc legea și i-au dat girul sibianului să continue tăierea.

Miercuri, sibianul, care locuiește pe Calea Cisnădiei, s-a gândit să mai taie din nucul care a crescut în curtea lui. Zgomotul drujbei i-a atras atenția vecinului său care știa că pentru a tăia sau chiar toaleta un nuc, este nevoie de avize speciale. A anunțat acțiunea vecinului la poliția locală, iar doi agenți au venit la fața locului.  ”Au vorbit cu vecinul, acesta le-a spus că doar toaletează pomul, deși se vede clar că e tăiat de la jumătate. Polițiștii de la locală i-au spus că e în regulă, îl poate tăia, au făcut o poză și au plecat”, spune sibianul.

[fvplayer id=”604″]

Acesta a insistat și a făcut o reclamație și pe City App, unde a primit un răspuns de la Adrian Aldea, directorul Poliției Locale, care spune că într-adevăr, este nevoie de avize pentru tăierea unui nuc. Așadar, șeful admite că o acțiune se face doar în baza unor autorizații, ceea ce subalternii săi nu cunosc.

video nuc tăiat la sibiu fără nicio autorizație - ”a venit poliția locală, s-a uitat și au zis că e în regulă. să îl taie”

 

video nuc tăiat la sibiu fără nicio autorizație - ”a venit poliția locală, s-a uitat și au zis că e în regulă. să îl taie” video nuc tăiat la sibiu fără nicio autorizație - ”a venit poliția locală, s-a uitat și au zis că e în regulă. să îl taie”

De unde se obține autorizație pentru tăierea nucilor

Persoanele fizice sau juridice care au nuci în proprietate şi vor să-i taie sunt obligate să ceară o autorizaţie de la Direcțiile pentru Agricultură Județene, scrie agrointel.ro

Pentru a obține o astfel de autorizație, trebuie depusă o cerere cu cel puţin o lună înainte de tăierea efectivă a pomului, iar aprobarea solicitării se face de către specialiştii DAJ, în urma unei verificări prealabile.

În ce condiții puteți obține autorizație pentru tăierea nucilor

Pentru obținerea autorizației de tăiere, nucii trebuie să îndeplinească unul din următoarele criterii prevăzute de Legea pomiculturii:

-sunt îmbătrâniţi şi au ramuri uscate în proporţie de 60% din coroană;
-sunt amplasaţi într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes naţional sau local;
-sunt amplasaţi pe aliniamentele drumurilor naţionale şi se pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere.

Amenda pentru tăierea nucilor fără autorizațiile necesare se sancționează cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu