Un final de săptămână care se anunță unul veritabil de iarnă- cu temperaturi cu minus și ceva ninsori. Perfect pentru relaxare și petrecerea timpului în aer liber, cât să simțiți mirosul iernii. Apoi, dacă intrați în interior, puteți alege fie între o piesă de teatru sau un film bun.
Copiii între 10 și 12 ani sunt așteptați la Teatrul Gong sâmbătă și duminică de la ora 10 la Atelierul de Caligrafie. Alături de Adrian Vlad, un artist cu experiență în domeniu, copiii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani vor putea descoperi numeroase informații interesante despre arta scrisului de mână, o artă atât de prețioasă.
În cadrul primei întâlniri, participanții vor avea ocazia să își realizeze propriul instrument de scris, urmând ca, la cea de a doua întâlnire, acestea să fie folosite pentru a exersa, cu răbdare și multă creativitate, scrisul caligrafic. O sesiune durează 90 de minute, iar biletul este 28 de lei.
Imediat după atelier, de la ora 11, tot la Teatrul Gong, atât sâmbătă, cât și duminică, începe spectacolul Muzicanții din Bremen. Piesa reuşeşte să păstreze substanţa iniţială şi specifică poveştilor prin mijloacele tradiţionale teatrului de păpuşi. Povestea spune că un măgar, ce nu îi mai avea trebuinţă stăpânului său, a pornit la drum spre oraşul Bremen pentru a deveni muzician în orchestra oraşului. Călătoria se dovedeşte a fi o întreagă aventură, plină de culoare şi ritm, alături de un câine, o pisică şi un cocoş, noii prieteni ai drumeţului.
Povestea reprezintă de fapt, un mijloc de a ne convinge că, în cele din urmă, speranța de a găsi o cale spre izbândă, spre idealul dorit, triumfă. Spectacolul este recomandat copiilor de peste 3 ani. Un bilet costă 12 lei.
”Bookpink” De Caren Jeß este piesa zilei de sâmbătă de la Teatrul Radu Stanca. O rândunică, o pitulice și o ciocârlie vin cu smerenie să ceară un sfat din partea Coconului rațiunii. O pasăre își abandonează într-o pădure oul din care va ieși un „păunjegos” aflat în căutarea unui sens. În același timp, un curcan inaugurează un nou cult, cu ajutorul a două găini.
La acestea se mai adaugă alte fragmente de viață, la fel de tragicomice, tandre și cinice, într-un „compendiu dramatic” poetic și vibrant despre frumusețea și fragilitatea universului nostru social. spectacolul este în limba germană, cu traducere în română. Un bilet costă 25 și 30 de lei.
Duminică, la Teatrul Gong, de la ora 18, va fi prezentat spectacolul ”Kunterbunt”, care spune povestea unui peștișor colorat care din cauza comportamentului său își pierde toți prietenii. Astfel, este nevoit să pornească într-o călătorie plină de aventură pentru a-și recâștiga prietenii. Aventura lui este presărată de întâlniri cu pești multicolori, rechini răutăcioși și crabi care știu karate, dar cea mai importantă întâlnire este cea cu Marea Înțeleaptă a apelor, caracatița Ventusa. Durează 50 de minute, iar un bilet este 12 lei.
„you·tópia” este spectacolul de duminică, de la Teatrul Radu Stanca, de la ora 19. Este un proiect multimedia, un poem coregrafic, despre relațiile subtile dintre indivizii unei colectivități. Trecând marea poezie avangardistă a secolului trecut prin filtrul unei sensibilități coregrafice și vizuale aparte, creatorii acestui proiect explorează noi formule de comunicare reprezentative pentru omul modern. Între spațiile domestice și citadine ale nevrozei colective, universurile vegetale paradisiace și coșmarurile postumaniste, spectatorii iau parte la o incursiune psihedelică la capătul căreia vor întrezări o rază de speranță. Spectacolul este în limba germană, cu traducere în română.
Pe lângă teatru, la final de săptămână un film bun întregește programul. La Cinegold se găsesc cele mai bune pelicule: Encanto, Hai să cântăm din nou, Clifford: Marele câine roșu, Casa Gucci, Dune, Matrix Renașterea, Scream, 355, Omul Păianjen- Niciun drum spre casă. Programul complet, AICI
Pentru petrecerea timpului liber în interior sunt opțiuni, atât pentru cei mici, cât și pentru părinții și bunicii lor. Dar, la fel de bine s-ar simți cu toții în timpul unei plimbări prin Muzeul Satului sau la Zoo. Iar dacă ajungeți la Muzeul în Aer Liber, până în 28 ianuarie, la ,,Poartă(-te) popular!” copiii vor afla mai multe despre Mica Unire. ”Vom decupa, apoi vom colora și vom lipi zeci/ sute de planșe info-grafice cu mândrul nostru port popular. Participanții vor știi de la noi mai multe despre importanța zilei de 24 ianuarie 1859, dar și despre diversitatea portului popular românesc, în funcție de zona etnografică de unde acesta provine.”, spun organziatorii. Participarea la atelier se face printr-o programare la numărul de telefon 0751166529, iar un bilet costă 10 lei.
Dar, nici pe pârtiile din Păltiniș nu le-ar sta rău. Cele pentru schi sau săniuțe sunt perfecte, mai ales că se anunță din nou ninsori. Dar, dacă nu practicați sporturi de iarnă, o plimbare prin stațiune nu poate să vă facă decât bine.
La fel, și câteva ture pe patine la patinoarele din Parcul Sub Arini sau Cisnădie vă vor aduce aminte de copilărie și de iernile de altă dată.