primăria sibiu va vota împotriva majorării taxei de depozitare a deșeurilor la cristian - operatorul vrea o majorare de 25 la sută
Foto Arhivă

Operatorul depozitului ecologic de deşeuri menajere şi industriale din Cristian dorește să majoreze tariful serviciilor de depozitare. Primăria Sibiu se opune acestei propuneri și va trimite unul dintre viceprimari în adunarea ADI Eco să voteze împotriva solicitării.

Această acțiune, precum și numele viceprimarului care va reprezenta municipalitatea în ADI Eco, vor fi votate în ședința de la finalul lunii.

Operatorul depozitului ecologic de deşeuri TRACON S.R.L. a solicitat iniţial modificarea tarifului de depozitare a deşeurilor , de la tariful actual de 79,47 lei/tonă fără T.V.A. la tariful de 103,30 lei tonă fără T.V.A., motivat de creşterea esenţială a costurilor economice din ultima perioadă pentru funcţionarea depozitului, finanţarea continuă a unor noi investiţii pe amplasament pentru alinierea la prevederile legislative incidente, şi nu în ultimul rând, creşterea cheltuielilor cu forţa de muncă angrenată în activitatea curentă a depozitului.

Dar, înainte de această adresă, operatorul a transmis tuturor operatorilor de salubritate din județ că tariful de depozitare se va modifica, sub rezerva restricționării accesului la depozit.

ADI Eco a informat operatorul că a acționat împotriva legii, astfel că s-a ajuns la votul în adunarea generală.

Consilierii locali își vor exprima opinia asupra mandatului viceprimarului de a vota împotriva propunerii de majorare a taxei de depozitare a deșeurilor.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu